VLADIMIR PUTIN SUSTINE CA PARTENERII DIN NATO MANIFESTA OBEDIENTA OARBA FATA DE SUA

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a acuzat țările membre ale NATO că manifestă obediență oarbă față de Statele Unite, «fără a analiza ceea ce se întîmplă», prin faptul că au susținut recentul atac american asupra unei baze militare siriene, informează miercuri EFE.

«Cum au reacționat aliații din NATO (la atacul SUA — n.r.)? Toți încuviințează, ca niște păpuși de cîrpă, fără să analizeze ceea ce se întîmplă. Unde sunt dovezile folosirii de arme chimice de către trupele siriene? Nu există», a declarat Putin într-un interviu acordat televiziunii ruse Mir și din care au fost difuzate cîteva fragmente, după care a adăugat: «Ceea ce avem este o încălcare a dreptului internațional. Este un fapt. Un atac împotriva unei țări suverane fără autorizarea Consiliului de Securitate al ONU. Și, în ciuda acestui fapt, toți sunt de acord, toți o acceptă și încep să fie de acord și sprijine» acțiunea militară împotriva Siriei.

Extrasele din interviul cu Putin au fost difuzate cu puțin timp înainte ca secretarul de stat al SUA, Rex Tillerson, să se întîlnească la Moscova cu omologul său rus, Serghei Lavrov, una dintre temele de discuție urmînd să fie conflictul din Siria.

Sursa: Agerpres