ŞTIRILE SPORTIVE

Epureanu şi Calancea s-au remarcat la echipele lor de club

Căpitanul Naţionalei Moldovei şi al echipei Anji Mahacikala, Alexandru Epureanu, se află într-o formă bună de joc. De această dată a punctat împotriva lui Spartak Moscova, iar Anji a terminat la egalitate, scor 2-2.

În pofida acestei remize, Anji ocupă în continuare ultimul loc în Rusia, dar s-a apropiat la 5 puncte de Tom, ultima echipă care va juca barajul. „Avem şanse să ne salvăm de la retrogradare. Mai sînt 9 etape. Ne vom bate pînă la final”, a declarat Alexandru Epureanu.

Un alt fotbalist moldovean, Nicolae Calancea, a fost eroul Ceahlăului în partida din deplasare cu Oţelul, cîştigat de nemţeni cu 1-0. Portarul a parat un penalty la scorul de 0-0. Calancea a respins cu piciorul şutul lui Asaftei. Fostul căpitan al Zimbrului a mai avut cîteva intervenţii şi a primit un cartonaş galben. Graţie acestei victorii, Ceahlăul a urcat pe locul 7, întrecînd-o pe CFR Cluj.

Bugaiov nu va mai juca pentru Naţionala Moldovei

Fostul atacant al Naţionalei Moldovei, Igor Bugaiov, a devenit cetăţean al Kazahstanului. Astfel, jucătorul de 29 de ani nu va putea evolua pentru echipa antrenată de Ion Caras în preliminariile Campionatului European din 2016.

Bugaiov a luat această decizie pentru a putea juca pentru echipa Tobol şi în noul sezon. În Kazahstan există lege care interzice stranierilor ajunşi la 30 de ani de a juca în această competiţie. În februarie, Bugaiov şi-a prelungit contractul pentru încă un an cu Tobol, pentru care evoluează din 2012. În ultimul sezon, el a fost golgheterul echipei Tobol, fiind declarat unul dintre cei mai buni jucători din campionatul Kazahstanului.

Bugaiov a susţinut ultimul meci pentru Naţionala Moldovei pe 26 martie, împotriva Ucrainei, însă jocul său de la Odesa l-a nemulţumit pe selecţionerul Ion Caras. Bugaiov a susţinut 35 de meciuri pentru Naţională şi a reuşit să marcheze 6 goluri.

Sursa: IPN