ŞTIRILE SPORTIVE

Tinerii tricolori au jucat la egalitate cu Ţara Galilor

Naţionala de tineret a Moldovei a încheiat la egalitate, 0-0, meciul cu Ţara Galilor din preliminariile Campionatului European din 2015, transmite publika.md. În primul meci disputat pe teren propriu în această campanie preliminară, tinerii tricolori au ratat cea mai mare ocazie în prima repriză. Portarul oaspeţilor, Roberts, a respins greşit, iar balonul l-a atins pe atacantul Moldovei, Iurie Mîrza, şi a trecut pe lîngă poartă. Galezii au ratat o ocazie mare în minutul 53, atunci cînd Lucas a şutat puternic din afara careului, dar balonul a lovit bara. În urma acestui rezultat, naţionala antrenată de Alexandru Curteian a acumulat patru puncte şi a egalat Anglia, care are cu două meciuri mai puţine disputate. Moldova va juca următorul meci pe 15 octombrie, cu Finlanda, la fel, pe teren propriu.

Olanda si Italia, primele echipe europene calificate la CM

Echipele naţionale ale Olandei şi Italiei sînt primele reprezentative europene care au obţinut calificarea la turneul final al Cupei Mondiale din 2014, din Brazilia, după victoriile obţinute marţi seară în preliminariile competiţiei. Olanda a învins, în deplasare, cu scorul de 2-0, selecţionata Andorrei şi a acumulat 22 de puncte în Grupa D. Cu două meciuri înainte de finalul grupei, Olanda are un avans de opt puncte faţă de următoarea clasată, Ungaria, şi nu mai poate pierde prima poziţie în clasament. În grupa B, Italia a trecut, pe teren propriu, cu scorul de 2-1, de formaţia Cehiei şi a acumulat 20 de puncte, cu şapte mai multe decît Bulgaria, următoarea clasată, şi nu mai poate fi detronată de pe primul loc al clasamentului. La Cupa Mondială din 2014 au mai obţinut calificarea pînă în acest moment Brazilia (ţară organizatoare), Japonia, Australia, Iran şi Coreea de Sud. Rezultate înregistrate în celelalte partidele disputate, marţi, în meciurile din preliminariile Cupei Mondiale din 2014: Grupa A: Macedonia - Scoţia 1-2, Ţara Galilor - Serbia 0-3. Grupa B: Armenia - Danemarca 0-1, Malta - Bulgaria 1-2. Grupa C: Kazahstan - Suedia 0-1, Austria - Irlanda 1-0, Insulele Feroe - Germania 0-3. Grupa D: România - Turcia 0-2, Ungaria - Estonia 5-1. Grupa E: Norvegia - Elveţia 0-2, Cipru - Slovenia 0-2, Islanda - Albania 2-1. Grupa F: Rusia - Israel 3-1, Luxemburg - Irlanda de Nord 3-2. Grupa G: Lituania - Liechtenstein 2-0, Slovacia - Bosnia-Herţegovina 1-2, Grecia - Letonia 1-0. Grupa H: San Marino - Polonia 1-5, Ucraina - Anglia 0-0. Grupa I: Georgia - Finlanda 0-1, Belarus - Franţa 2-4. La turneul final se califică formaţiile clasate pe primul loc în fiecare dintre cele nouă grupe. Opt formaţii de pe locul 2 cu cele mai multe puncte obţinute în partidele cu ocupantelor locurilor 1, 3, 4, 5, vor juca un baraj tur-retur, în urma căruia vor fi stabilite alte patru naţionale ce vor merge în Brazilia. În cazul în care două echipe sînt la egalitate de puncte în grupă, departajarea se va face la golaveraj, apoi la numărul de goluri marcate, în timp ce rezultatele directe reprezintă abia al treilea criteriu. Dacă sînt mai multe echipe la egalitate, se va realiza un clasament pe baza rezultatelor obţinute de aceste formaţii în partidele dintre ele.

Argentina s-a calificat la Cupa Mondiala

Echipa naţională a Argentinei s-a calificat la Cupa Mondială din 2014, după ce a învins, marţi, în deplasare, cu scorul de 5-2 (2-1), reprezentativa Paraguayului, în preliminariile sud-americane ale competiţiei. Celelalte rezultate înregistrate în partidele disputate, marţi, în preliminariile zonei Americii de Sud pentru calificarea la Cupa Mondială din 2014: Venezuela - Peru 3-2, Uruguay - Columbia 2-0, Bolivia - Ecuador 1-1. Clasament: 1. Argentina 29 puncte (14 jocuri), 2. Columbia 26 puncte (14 jocuri), 3. Chile 24 puncte (14 jocuri), 4. Ecuador 22 puncte (14 jocuri), 5. Uruguay 22 puncte (14 jocuri), 6. Venezuela 19 puncte (15 jocuri), 7. Peru 14 puncte (14 jocuri), 8. Bolivia 11 puncte (15 jocuri), 9. Paraguay 11 puncte (14 jocuri). Echipele clasate pe primele patru locuri se vor califica direct la turneul final al Cupei Mondiale din 2014, în timp ce ocupanta poziţiei a cincea va disputa un baraj împotriva selecţionatei Iordaniei.

Neymar a strălucit în amicalul cu Portugalia

Neymar a fost cel mai bun om al meciului amical pe care Brazilia l-a cîştigat, marţi seară, scor 3-1, în faţa Portugaliei, în Statele Unite ale Americii. Jucătorul echipei FC Barcelona a marcat un gol, în minutul 35 şi a pasat decisiv la reuşita lui Thiago Silva, din minutul 24. Celălalt gol al sud-americanilor a fost marcat de Jo, în minutul 49. Neymar a fost înlocuit în minutul 89 de "parizianul" Lucas Moura. Pentru portughezi, a înscris Meireles în minutul 18. Acelaşi jucător portughez a trimis mingea în bară în minutul 12. La golul portughezilor din minutul 18 a greşit fundaşul Maicon. A fost primul gol încasat de Brazilia lui Luiz Felipe Scolari în ultimele cinci meciuri.