ŞTIRILE SPORTIVE

Mihalachi şi Corovaşcov, medaliaţi la CE de kaiac-canoe

Canotorii originari din Moldova, Victor Mihalachi şi Alexei Corovaşcov, au cîştigat medalii pe bandă rulantă la Campionatul European de kaiac-canoe din Portugalia, notează publika.md. Duminică, Mihalachi, în pereche cu Liviu Dumitrescu, a cucerit argintul pentru România în proba 500 de metri dublu. Campion în această probă a devenit Corovaşkov. Sportivul originar din Tiraspol, în pereche cu Ivan Ştîli, a cîştigat aurul pentru Rusia. Cu o zi mai devreme, aceiaşi Corovaşkov şi Ştîli au devenit campioni în proba 1.000 de metri dublu, iar Mihalachi şi Dumitrescu s-au ales cu medaliile de bronz. Republica Moldova a fost reprezentată la Europene de trei sportivi. Pavel Rusu a fost eliminat în semifinalele probelor 500 şi 1.000 de metri simplu, iar Vasile Chirilă şi Andrei Ţurcan au ratat calificarea în finalele probelor 500 şi 1.000 de metri dublu.

Spania şi Italia, în finala CE de tineret

 

Deţinătoarea titlului, naţionala de tineret a Spaniei, va avea ocazia să-şi apere trofeul la Campionatul European Under 21. Ibericii au învins cu scorul de 3-0, naţionala de tineret a Norvegiei, în semifinalele competiţiei găzduite de Israel. Pe stadionul din Netanya, Norvegia, la 15 ani după precedenta participare a sa la CE de tineret, a rezistat în faţa Spaniei pînă în minutul 45, cînd Rodrigo a marcat pentru 1-0. Principala favorită la cîştigarea competiţiei a mai marcat apoi de două ori spre finalul meciului, prin Isco (87) şi Alvaro Morata (90+3). Acesta din urmă este pînă acum golgheterul competiţiei cu 4 reuşite. În anul 1998, Norvegia fusese eliminată tot de Spania şi tot în semifinale, nordicii pierzînd atunci cu scorul de 1-0.

Italia s-a calificat în finală după ce în penultimul act au învins cu scorul de 1-0 reprezentativa Olandei. Unicul gol al meciului jucat la Petach Tikwa a fost înscris de Fabio Borini în minutul 78. Finala va fi practic o reeditare a finalei Campionatului European de seniori din 2012.

San Antonio a învins Miami, în al cincilea meci al finalei NBA

San Antonio Spurs a învins Miami Heat cu 114-104, în cel de-al cincilea meci din finala NBA. După acest succes, San Antonio a preluat conducerea cu 3-2 în seria finală şi mai are nevoie de o singură victorie pentru a cîştiga titlul. Următorul meci este programat pe 18 iunie, la Miami, iar în cazul unei victorii a echipei din Florida, partida decisivă se va juca, la fel, pe terenul lui Heat.

Boston a egalat pe Chicago în finala NHL

Boston Bruins a egalat scorul în finala Cupei Stanley cu Chicago Blackhawks. După ce a pierdut primul meci, campioana Conferinţei de Est a reuşit să cîştige în a doua partidă cu 2-1. Chicago Blackhawks a început mai bine meciul şi a deschis scorul după zece minute de joc, prin Patrick Sharp. Peste doar două minute a avut loc cel mai controversat moment al meciului. Gazdele au cerut gol la o fază foarte grea, însă arbitrii au decis să nu se pronunţe pînă nu vor vedea reluările. Meciul a fost întrerupt pentru cinci minute, după care s-a anunţat verdictul: golul nu a fost marcat. Pînă la final, Chicago nu a mai reuşit să înscrie, iar Boston a egalat în perioada a doua, prin Chris Kelly. Meciul s-a decis în prelungiri. Golul victoriei pentru Boston a fost marcat de Daniel Paille. Scor final 2-1. Următorul meci s-a jucat seara pe 17 iunie, la Boston.

Incidente la Lecce după ratarea promovării

Lecce a remizat pe teren propriu, scor 1-1, cu Carpi, în play-off-ul de promovare din Lega Pro în Serie B, iar fanii pugliezilor s-au dezlănţuit. După fluierul final, mulţi dintre ei au pătruns pe teren şi s-au îndreptat nestingheriţi către vestiare pentru a le cere socoteală jucătorilor. O cameră a televiziunii RAI a fost distrusă. De asemenea, lîngă stadion au avut loc incidente între ultraşi şi forţele de ordine. O maşină a poliţiei a fost incendiată. Forţele de ordine au reuşit totuşi să-i salveze pe jucători de furia fanilor, care nu concep să mai vadă echipa jucînd încă un an în liga a treia.