ŞTIRILE SPORTIVE

Naţionala de tineret a învins San Marino în preliminariile CE

Naţionala de tineret a Moldovei a obţinut prima victorie în preliminariile Campionatului European din 2015, transmite publika.md. Elevii lui Alexandru Curteian au învins reprezentativa similară a statului San Marino cu 3-0. În meciul jucat pe stadionul Olimpic din Serravalle, Moldova a deschis scorul în minutul 22, prin atacantul Igor Dima. Tinerii tricolori şi-au dublat avantajul peste opt minute, după golul mijlocaşului echipei Zimbru, Gheorghe Anton, care a marcat din penalty. Moldova a stabilit scorul final în repriza a doua, prin Nicolae Milinceanu, de la Veris. Naţionala de tineret nu mai marcase trei goluri într-un meci oficial din septembrie 2011, cînd a pierdut în faţa Albaniei cu scorul de 3-4. După această victorie, Moldova a urcat pe locul trei în grupă, fiind la egalitate de puncte cu Ţara Galilor, care are un meci mai puţin disputat. Naţionala de tineret va juca următorul meci din această campanie preliminară în deplasare cu Anglia. Partida va avea loc pe 5 septembrie.

Armenia a zdrobit Danemarca la Copenhaga!

Naţionala Armeniei a obţinut o victorie surprinzătoare prin proporţiile scorului, 4-0 în meciul cu Danemarca, jucat la Copenhaga, marţi seară, în Grupa B din preliminariile Cupei Mondiale. Movsisyan a marcat primul gol al armenilor după doar 27 de secunde de joc, iar Ozbiliz a majorat diferenţa de pe tabelă în minutul 19. Movsisyan a realizat "dubla" în minutul 59, iar atacantul lui Şahtior Doneţk, Mkhitaryan a închis tabela cu 8 minute înainte de final. Armenia a ajuns la "cota" 6 după această victorie, egalînd-o pe Danemarca. Ambele se află la 4 puncte distanţă de locul al doilea din grupă. Într-un alt meci jucat marţi, Suedia a depăşit cu 2-0 Insulele Feroe, în Grupa C. Zlatan Ibrahimovic a marcat ambele goluri ale întîlnirii, în minutele 25 şi 82, ultimul din penalty. În Grupa H, Belarus şi Finlanda au încheiat la egalitate un fel de derby pentru locul al treilea. Teemu Pukki (22) pentru oaspeţi şi Dmitrij Wierchowcow (85) pentru gazde au marcat golurile întîlnirii. Grupa H este dominată de Spania şi Franţa.

Preliminariile CM 2014, zona Americii de Sud

Rezultate înregistrate în partidele disputate, marţi, în preliminariile Cupei Mondiale din 2014, zona Americii de Sud: Columbia - Peru 2-0. Au marcat: Falcao (12p), Gutierrez (45). Ecuador - Argentina 1-1. Au marcat: Castillo (17) - Aguero (4 p). Venezuela - Uruguay 0-1. A marcat: Cavani (28). Chile - Bolivia 3-1. Au marcat: Vargas (16), Sanchez (17), Vidal (90) - Moreno (31).

Italia şi Norvegia, în semifinale CE Under 21

Reprezentativele de tineret ale Italiei şi Norvegiei s-au calificat, marţi seară, în semifinale la Campionatul European Under 21 din Israel. Cele două au remizat, scor 1-1, la Tel-Aviv, în ultimul meci din Grupa A. Stefan Strandberg a marcat pentru 1-0 în minutul 90, iar italienii au înscris tot în ultimul minut prin Andrea Bertolacci. Norvegienii aveau nevoie de un egal pentru a fi siguri de calificarea în semifinale, iar pentru a se califica de pe prima poziţie aveau nevoie de o victorie. În celălalt meci al grupei, Israel e învins Anglia cu 1-0, prin reuşita lui Ofir Kriaf 80, dar nu s-a calificat, acumulînd doar 4 puncte în clasament, spre deosebire de cele cinci ale Norvegiei.