ŞTIRILE SPORTIVE

Gojan, eliminat de la CE de box

Veaceslav Gojan a fost eliminat de la Campionatul European de box din Belarus, transmite publika.md. Medaliatul cu aur din 2011 a fost învins de pugilistul azer Samir Mammadov, la categoria de 56 de kilograme. Reprezentantul Moldovei la Jocurilor Olimpice de la Londra, Vasile Belous s-a calificat în sferturile de finală la categoria de 69 de kilograme, după ce l-a învins cu scorul de 3:0 pe cehul Robert Bilik. În următoarea rundă, Belous se va lupta cu Pavel Kastramin. În total, Moldova este reprezentată la Europenele de box de zece sportivi, dintre care şase au fost deja eliminaţi din concurs.

 

Polonia a învins selecţionata din Liechtenstein

Polonia e pregătită pentru deplasarea la Chişinău. Cu trei zile înainte de partida cu Moldova din Preliminariile Campionatului Mondial din 2014, echipa lui Waldemar Fornalik s-a impus lejer în faţa selecţionatei din Liechtenstein, într-un amical jucat în Cracovia. Polonezii au învins cu 2-0, ambele goluri fiind marcate în repriza secundă, de Artur Sobiech şi Maciej Rybus. Ambii jucători fac parte din lotul final al Poloniei pentru partida de vineri cu naţionala din ţara noastră. Într-un alt amical România a învins cu 4-0 naţionala din Trinidad şi Tobago, iar 3 dintre cele patru goluri i-au aparţinut lui Ciprian Marica.

 

Federer, eliminat în sferturi la Roland Garros

Roger Federer nu va juca în careul de aşi la Roland Garros, ratînd astfel şansa de a cuceri cel de-al 18-lea trofeu de Mare Şlem din carieră. Elveţianul a fost eliminat de francezul Jo Wilfried Tsonga în trei seturi, scor 7-5, 6-3, 6-3. Tsonga va juca în semifinale cu spaniolul David Ferrer, care l-a învins pe conaţionalul său Tommy Robredo cu 6-2, 6-1, 6-1. Ferrer a jucat şi anul trecut în semifinalele Roland Garros, dar a fost eliminat de Rafael Nadal, care pînă la urmă a cîştigat turneul.

 

Japonia, calificată la Cupa Mondiala 2014

Japonia a devenit prima ţară calificată la Cupa Mondială de fotbal din anul 2014, în urma rezultatului de egalitate, 1-1, înregistrat în partida cu Australia, disputată la Saitama, în cadrul etapei a 7-a a preliminariilor zonei asiatice. Oaspeţii au deschis scorul în minutul 82, prin Tommy Oar, însă fotbaliştii niponi au reuşit să egaleze prin Keisuke Honda, care a transformat o lovitură de la 11 m în prelungirile jocului (minutul 90+1), precizează agenţia Kyodo. Graţie acestei remize, "Samuraii" şi-au asigurat clasarea pe unul dintre primele două locuri în Grupa B a zonei Asia, devenind astfel primii care au obţinut biletele pentru turneul final de anul viitor. Singura echipă care avea deja asigurată prezenţa la Mondialul 2014 era cea a Braziliei, în calitate de ţară-gazdă a competiţiei.

 

Fanii Romei îl vor pe Mancini

Cei mai mulţi dintre fanii echipei AS Roma doresc ca favoriţii lor să fie antrenaţi de Roberto Mancini. Cel puţin asta reiese dintr-un sondaj realizat de Gazzetta dello Sport în ediţia onlline. La întrebarea "Pe cine doriţi pe banca Romei?", 47,9% dintre respondenţi l-au bifat pe Mancini, demis recent de la Manchester City. Al doilea în topul preferinţelor fanilor Romei se situează argentinianul Marcelo Bielsa, ultima dată la Athletic Bilbao, votat de 10,1 % dintre respondenţii la sondaj. Au votat 9.213 fani pe site-ul gazzetta.it. Postul de antrenor la Roma este vacant după plecarea interimarului Andreazzoli.