Ştirile sportive

Victorie surprinzătoare a lui Arsenal

Arsenal Londra a obţinut miercuri o victorie surprinzătoare, cu scorul de 2-0, la Munchen în faţa lui Bayern, în manşa a doua a optimilor de finală. Englezii au fost însă eliminaţi, deoarece au pierdut în tur, la Londra, cu 3-1. Şi în sezonul trecut, Arsenal a obţinut o victorie la fel de inutilă, 3-0 acasă cu AC Milan, după 0-4 pe San Siro. Pe Allianz Arena, în faţa unei echipe a lui Bayern neaşteptat de slabă, Arsenal a deschis scorul în minutul 3, prin Olivier Giroud, dar n-a mai reuşit să puncteze pînă în minutul 86, cînd a marcat Koscielny pentru 0-2. După eliminarea lui Arsenal Londra, Anglia rămîne fără echipe în sferturile de finală ale Ligii Campionilor după 17 ani.

Malaga în sferturi, Porto acasă

Malaga s-au calificat în sferturile de finală ale Ligii Campionilor după ce miercuri seară a învins, pe teren propriu, cu scorul de 2-0 pe FC Porto în manşa a doua a optimilor de finală. În tur, lusitanii se impuseseră cu 1-0. Pe Estadio La Rosaleda, Isco a deschis scorul în minutul 43 cu un şut superb, iar Roque Santa Cruz a marcat în minutul 78 golul calificării spaniolilor. Porto a jucat cu un om mai puţin din minutul 49, cînd Steven Defour a primit al doilea cartonaş galben pentru un fauşt dur şi inutil. Malaga este a doua echipă spaniolă care în această săptămînă se califică în sferturi după ce a pierdut în tur, după Barcelona (0-2 şi 4-0 cu Milan). Spania are 3 echipe calificate în sferturile de finală. (Malaga, Barcelona, Real Madrid). Malaga va juca în premieră în această fază a Ligii Campionilor.

Cele opt magnifice aşteaptă tragerea la sorţi

Opt echipe care provin din cinci ţări vor participa la tragerea la sorţi a meciurilor din sferturile de finală ale Ligii Campionilor, programată vineri de la ora 13.00 la Nyon, în Elveţia. Tragerea la sorţi nu va avea niciun fel de restricţii, va fi una liberă. Astfel, echipe din aceeaşi ţară se vor putea întîlni, existînd aşadar şanse să avem un El Clasico FC Barcelona – Real Madrid în această fază a competiţiei. O singură echipă este debutantă în sferturi, este vorba de gruparea spaniolă Malaga. Meciurile din sferturi se vor juca pe 2/3 respectiv 9/10 aprilie, iar tragerea la sorţi pentru meciurile din semifinale este programată pe data de 12 aprilie. Semifinalele se vor juca pe 23/24 aprilie respective 30 aprilie/1mai. Finala Ligii Campionilor, ediţia 2013, se va defăşura pe data de 25 mai pe stadionul Wembley din Londra.

Am aflat cine ne „fluieră”

UEFA a făcut publice numele arbitrilor care vor deserve meciurile Moldova – Muntenegru şi Ucraina – Moldova din cadrul preliminariilor CM 2014. Partida cu Muntenegru va fi condusă de o brigadă de arbitri din Italia în următoarea componenţă: Daniele Orsato – arbitru la centru, ajutat de asistenţii Mauro Tonolini şi Gianluca Cariolato. Al 4-lea oficial va fi Paolo Mazzoleni (toţi din Italia). Observator de arbitri a fost desemnat Kyros Georgiou (Cipru), iar Delegat – Jan Damgaard (Danemarca). Oficialii partidei Ucraina – Moldova sînt: arbitru la centru - Ken Hansen, asistenţii: Lars Rix, Jacob Bille, al 4-lea oficial: Jacob Kehlat (toţi, Danemarca). Observator de arbitri va fi Alan Freeland (Scoţia), iar Delegat – Kuanîş Kanapianov (Kazahstan). 

Moldova urcă în clasamentul FIFA

Selecţionata Moldovei la fotbal a urcat 6 poziţii în clasamentul FIFA şi acum ocupă locul 131. Reprezentativa antrenată de Ion Caras este întrecută în continuare de reprezentativele unor ţări ca Liban, Vietnam, Belize, Guyana, Burindi sau Botswana. Anglia, adversara noastră din preliminariile CM 2014, a rămas pe locul 4, iar Muntenegru a urcat o treaptă şi ocupă poziţia 28. Adversara Molodvei din 26 martie, Ucraina, a coborît 2 poziţii şi e pe locul 48. Tot 2 trepte a coborît şi Polonia şi a ajuns pe locul 61. Tradiţional, San Marino e ultima în top. Clasamentul este condus de Spania, care este urmată de Germania şi Argentina.