Stirile sportive

Campionatul Moldovei la fotbal

Pe 15 şi 16 martie s-au disputat meciurile din cadrul etapei a 23-a a campionatului Republicii Moldova la fotbal, Divizia Naţională. Iată rezultatele şi marcatorii: DACIA Chişinău – NISTRU Otaci 2-0 (Posmac 19, Pavlov 87), MILSAMI Orhei – ZIMBRU Chişinău 2-1 (De Paula 3, Leuca 10 / Slivca 76), SHERIFF Tiraspol – SPERANŢA 2-1 (Luvannor 31, Markovski 37 / Crîcimari 43-pen.), RAPID Ghidighici – OLIMPIA Bălţi 1-0 (Ovseanicov 77), ACADEMIA Chişinău – ISKRA-STAL Rîbniţa 0-2 (Gorodeţchi 23, 68-pen.), FC TIRASPOL – FC COSTULENI 3-1 (Grosu 7, Popovici 9, Novicov 77 / Solodchi 76). Pe primele trei poziţii se află în continuare: 1. Sheriff 60 puncte, 2. Dacia 48, 3. FC Tiraspol 41.

 

Napoli rămîne înaintea lui Milan

AC Milan şi Napoli au continuat, duminică, duelul de la distanţă pentru locul al doilea în clasament Serie A Italia. Echipa antrenată de Walter Mazzari a cîştigat greu, meciul jucat pe San Paolo cu Atalanta, scor 3-2, în timp ce Milan a depăşit-o, tot acasă, pe San Siro, cu 2-0, pe Palermo. Juventus este lideră cu 65 de puncte, urmată de Napoli (56) şi Milan (54). Pe data de 14 aprilie, Milan şi Napoli vor avea meciul direct, pe San Siro, în etapa a 32-a.

 

Blatter critică desfăşurarea Euro în 13 ţări

Preşedintele Federaţiei Internaţionale de Fotbal (FIFA), Sepp Blatter, a criticat organizarea Euro 2020 în 13 ţări şi a estimat că "turneul a fost împrăştiat" şi nu mai poate fi numit Campionat European. "Un turneu aparţine unei ţări, în care se creează o identitate şi o euforie. Turneul din 2020 a fost împrăştiat. Nu mai este un Campionat European. Trebuie să i se spună altfel, nu ştiu cum. Un astfel de turneu e lipsit de suflet şi de inimă", a declarat Blatter într-un interviu apărut în revista germană Kicker. Blatter aminteşte că i-a spus preşedintelui UEFA, Michel Platini, că "ideea nu este nouă", fiind deja propusă de fostul conducător libian Moammar Ghaddafi, pentru Cupa Mondială 2010 din Africa de Sud. "Colonelul Ghaddafi mi-a spus că trebuie să se joace un meci în fiecare din cele 53 de ţări din Africa, iar finala în Africa de Sud. I-am răspuns că este de neconceput", a afirmat Blatter. La finalul Euro 2012, Platini a lansat ideea desfăşurării euro 2020 în mai multe ţări. La începutul lui decembrie, cînd conceptul a fost aprobat de comitetul executiv al UEFA, Platini a asigurat că a primit "felicitările preşedintelui FIFA, care a calificat ideea drept "formidabilă".