SPORT

Luciano Spaletti, demis de la Zenit

Antrenorul italian Luciano Spaletti a fost demis de la conducerea tehnică a formaţiei Zenit Sankt Petersburg, în locul său fiind numit ca interimar secundul Serghei Semak, a anunţat, marţi, clubul rus. Semak, fost internaţional rus, ar urma să fie antrenor principal la 19 martie, la meciul retur de la Dortmund, cu Borussia, din optimile de finală ale Ligii Campionilor. În tur, germanii au cîştigat cu scorul de 4-2. Spaletti, 55 de ani, fusese numit la conducerea tehnică a formaţiei patronate de compania Gazprom în decembrie 2009. Cu Zenit, el a cîştigat campionatul Rusiei, în 2010 şi 2012, Cupa Rusiei, în 2010, şi Supercupa Rusiei, în 2011. Tot sub conducerea italianului, Zenit a obţinut în premieră calificarea în optimile de finală ale Ligii Campionilor, în 2011-2012, fază în care a fost eliminată de Benfica Lisabona. Pe site-ul oficial, conducerea clubului rus i-a mulţumit lui Spaletti "pentru tot ce a făcut", însă nu precizat motivele despărţirii de el. După 20 de etape, Zenit ocupă locul 2 în clasament, cu 41 de puncte, două mai puţine decît liderul Lokomotiv Moscova. Duminică, echipa antrenată de Spaletti a obţinut un rezultat de egalitate, pe teren propriu, cu Tom Tomsk (locul 14 din 16), în ultimul meci din campionat.

VfB Stuttgart a renunţat la colaborarea cu Schneider

Conducerea grupării VfB Stuttgart, la care este legitimat Alexandru Maxim, a anunţat, pe site-ul oficial, că a încheiat colaborarea cu tehnicianul Thomas Schneider şi l-a numit în funcţia de antrenor principal pe olandezul Huub Stevens. "Conducerea a luat decizia de încetare a colaborării de comun acord cu Thomas Schneider", a declarat preşedintele clubului, Bernd Wahler, precizînd că era necesar un astfel de pas avînd în vedere "situaţia actuală sportivă" a echipei. Huub Stevens va conduce luni primul antrenament la VfB Stuttgart. El a antrenat ultima dată echipa la care joacă românul Costin Lazăr, PAOK Salonic. Thomas Schneider se afla la conducerea tehnică a echipei din Stuttgart din august 2013. VfB Stuttgart a remizat, sîmbătă, pe teren propriu, scor 2-2, cu ultima clasată, Eintracht Braunschweig. Alexandru Maxim a înscris un gol şi a dat o pasă decisivă în acest meci.

Răzvan Lucescu ar putea prelua echipa Petrolul

Finanţatorul echipei Petrolul, Dan Capră, a declarat, luni, că discuţiile cu tehnicianul Răzvan Lucescu sînt avansate, mai fiind de pus la punct doar cîteva amănunte. Într-o intervenţie la Dolce Sport, Capră a precizat că marţi ar trebui finalizate negocierile cu Lucescu şi că, în afară de fostul selecţioner, Petrolul are şi variante de rezervă. Fost selecţioner al României, Răzvan Lucescu a antrenat ultima dată echipa Al Jaish din Qatar, pe care a părăsit-o la mijlocul lunii ianuarie. Ultima formaţie din ţară pregătită de Lucescu a fost Rapid, în sezonul 2011-2012. FC Petrolul a rămas fără antrenor după ce Cosmin Contra şi-a reziliat contractul pentru a prelua conducerea tehnică a echipei spaniole Getafe.

CM 2014: Arena Amazonia a fost inaugurată

Stadionul Amazonia, situat în regiunea Manaos din Brazilia, a 8-a arenă pe care se va juca la Cupa Mondială din cele 12 destinate acestei competiţii, a fost inaugurată duminică seară. După patru ani de lucrări, stadionul, care a costat 279 de milioane de dolari (211 milioane de euro) a fost deschis, în ciuda temerilor că lucrările vor întîrzia. Arena, de 44.000 de locuri, a fost inaugurată în prezenţa ministrului sportului, Aldo Rebelo, şi va găzdui patru partide de la Cm 2014 din faza grupelor. Cu 100 de zile înaintea startului competiţiei, patru stadioane încă nu sînt gata, este vorba de cele din Beira Rio, Curitiba, Cuina şi Sao Paulo. Acesta din urmă ar urma să găzduiască chiar primul meci de la Mondial.

Sursa: romaniansoccer.ro