PUTIN AFIRMA, LA RUGAMINTEA UNUI VETERAN, CA SE VA GINDI DACA SA CANDIDEZE PENTRU UN NOU MANDAT DE SASE ANI

Președintele rus Vladimir Putin, ales în funcție pentru prima oară în urmă cu 17 ani, a afirmat vineri că se va gîndi dacă să candideze pentru un nou mandat în 2018, transmite DPA.

Kremlinul a fost evaziv în ultimele săptămîni în ce privește o candidatură a lui Putin (64 de ani) pentru un nou mandat de șase ani în alegerile din martie viitor. La începutul lunii iulie, purtătorul său de cuvînt a declarat că problema este încă nedecisă.

Aflat vineri într-o vizită în regiunea siberiană Buriatia, Putin a fost practic rugat de un veteran să candideze pentru realegere. 'Avem o rugăminte pentru dumneavoastră. Cînd vor fi următoarele alegeri prezidențiale, toți vă rugăm să candidați din nou pentru acest post. Vom fi foarte fericiți', a spus bărbatul, citat de agenția TASS.

Putin i-a răspuns politicos: 'Bine, mă voi gîndi la asta. Vă mulțumesc'.

Vladimir Putin a avut două mandate prezidențiale consecutive de patru ani, între 2000 și 2008, după care a devenit prim-ministru pînă în 2012, iar apoi din nou președinte.

La scurt timp după ce a cîștigat al doilea mandat prezidențial, Constituția rusă a fost amendată pentru a permite șefului statului să dețină mandate de șase ani.

Sursa: Agerpres