MINISTRUL DE EXTERNE RUS AFIRMA CA ESTE INCA POSIBIL SA SE REIA COOPERAREA CU SUA PRIVIND SIRIA

Ministrul de externe rus Serghei Lavrov a afirmat că este încă posibil să se reia cooperarea cu SUA privind soluționarea crizei din Siria, potrivit unui interviu publicat pe site-ul publicației americane The National Interest, relatează Reuters.

'Președintele Donald Trump a afirmat că lupta împotriva terorismului este principalul său obiectiv în plan internațional și cred că aceasta este absolut firesc.Vom împărtăși această abordare, sunt sigur', a declarat Lavrov.

Responsabilul rus a afirmat de asemenea că poartă încă discuții privind o posibilă întrevedere cu secretarul de stat american Rex Tillerson.

Aceste declarații survin în contextul în care opoziția siriană și adjunctul ministrului de externe rus Ghennadi Gatilov au convenit miercuri că armistițiul fragil din Siria trebuie să fie salvat în contextul în care a fost încălcat în repetate rînduri în războiul civil din această țară.

După întrevederea cu negociatori ai opoziției siriene, oficialul rus a afirmat că armistițiul, care este susținut de Rusia, Iran și Turcia, este 'respectat mai mult sau mai puțin' și a apreciat că marile puteri trebuie să facă mai mult pentru a prelungi acest armistițiu.

Sursa: AGERPRES