Cupa Moldovei la fotbal

Pe 16 aprilie s-au disputat trei meciuri din cadrul sferturilor de finală ale Cupei Republicii Moldova la fotbal. Cea mai mare surpriză s-a produs în partida Dacia Chişinău – Veris Drăgăneşti, în care lidera Diviziei A a obţinut victoria cu scorul de 1-0. Unicul gol a fost marcat în minutul 3 de către Hovanschi. Este pentru a cincea oară cînd o reprezentantă a diviziei secunde accede în semifinalele competiţiei. În penultimul act al Cupei Moldovei Veris o va întîlni pe Milsami Orhei care în „sferturi” a întrecut cu 1-0 pe Iskra-Stal Rîbniţa. Golul a fost marcat de De Paula în min. 37. Sheriff Tiraspol a surclasat cu 7-0 pe Nistru Otaci (golurile au fost marcate de: Markovski (29, 33, 65), Luvannor (35), Gheorghiev (44), Marjanovic (81) şi Pesic (90+2) şi va întîlni în finală învingătoarea meciului FC Tiraspol – Zimbru Chişinău. Meciul s-a jucat ieri seara.

Cardiff City a promovat în Premier League

Echipa Cardiff City a promovat în Premier League după 51 de ani, în urma rezultatului de egalitate obţinut, marţi, pe teren propriu, scor 0-0, cu formaţia Charlton Athletic, în etapa a 43-a a ligii a doua din Anglia. Cardiff are un avans de şapte puncte faţă de HullCity şi 13 puncte faţă de Watford, cu trei etape înainte de finalul sezonului, şi şi-a asigurat unul din primele două locuri care aduc promovarea în prima divizie. CardiffCity va fi al doilea club galez din Premier League în sezonul viitor, alături de SwanseaCity.

Krasnodar şi Krîlia Sovietov, acuzate că ar fi trucat un meci

Cluburile de fotbal FK Krasnodar şi Krîlia Sovietov Samara au ameninţat cu acţiuni în justiţie mai multe portaluri de internet care au considerat că echipele în cauză ar fi trucat meciul jucat în weekend în campionatul Rusiei. Site-urile respective au relatat că meciul de la Krasnodar a fost "aranjat", după ce Samara, care luptă pentru evitarea retrogradării, a învins echipa locală cu scorul de 3-0. FK Krasnodar ocupă locul 8 în clasament şi e sigură de prezenţa în ediţia viitoare a campionatului, cu şase etape rămase de jucat din acest sezon. Samara se află pe locul 14, din 16 echipe, cu 20 puncte, patru mai mult decît Mordovia Saransk şi Alania Vladikavkaz. Echipele aflate pe locurile 13 şi 14 vor susţine meciuri de baraj pentru evitarea retrogradării. Cele două cluburi au dat publicităţii un comunicat în care neagă orice neregulă. Luna trecută, parlamentul Rusiei şi-a dat o aprobare preliminară asupra unei legi care înăspreşte pedepsele pentru trucarea de meciuri, persoanele implicate putînd fi condamnate la pedepse de pînă la 7 ani de închisoare. Unii experţi afirmă că meciurile trucate şi corupţia sînt obişnuite în fotbalul rusesc, într-o perioadă în care ţara se pregăteşte pentru evenimente majore precum Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci din 2014 sau pentru Cupa Mondială de fotbal din 2018.

Un mort şi un rănit pe stadionul CM 2014

O persoană a murit şi alta a fost rănită într-un accident produs în cursul lucrărilor de extindere a stadionului "Palestra Italia", aparţinînd clubului brazilian de fotbal Palmeiras, ce va fi folosit ca teren de antrenament pentru Cupa Mondială de fotbal din 2014. Corpul de pompieri aparţinînd stadionului din Sao Paulo a anunţat acest tragic eveniment pe contul său de Twitter şi a precizat că se aşteaptă încheierea investigaţiilor poliţiei pentru ca victima să poată fi scoasă de la locul accidentului. Conform forţelor de intervenţie, accidentul s-a produs în momentul în care s-au rupt mai multe grinzi de susţinere de la tribune. Lucrările de modernizare a arenei, care au început în octombrie 2010, vor fi încheiate la finele acestui an, urmînd să fie folosită ca bază de antrenament pentru mai multe selecţionate în vederea Cupei Mondiale din 2014.