”Unionistul” Traian Basescu ar putea ajunge la inchisoare. Acuzatii foarte grave pe numele fostului Presedinte al Romaniei

Grupul de Investigații Politice român face dezvăluiri importante. Traian Băsescu, fostul Președinte al României, ar putea ajunge la închisoare foarte curînd, comunică Antena3.ro. Traian Băsescu a declarat de patru ori, pe proprie răspundere, că nu a colaborat cu Securitatea în 2004 și în 2009 – cînd a candidat la alegerile prezidențiale, în 2016 – cînd a candidat pentru Parlamentul României și în 2019 – cînd a candidat pentru Parlamentul European. Ca Poliție Politică, Grupul de Investigații Politice a depus plîngere la Parchet pentru fals în declarații, abuz în serviciu și înșelăciune.

Curtea de Apel București a constatat calitatea lui Traian Băsescu de colaborator al Securității. Judecătorul a stabilit că Băsescu "a denunțat activități sau atitudini potrivnice regimului totalitar comunist, iar furnizarea informațiilor a vizat îngrădirea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului. Hotărîrea Curții de Apel constată o situație juridică existentă deja. Traian Băsescu știa că a fost informator al Securității și, cu toate acestea, a declarat pe proprie răspundere că nu a colaborat cu Securitatea. Băsescu a prezentat ca adevărată o faptă mincinoasă în scopul obținerii prin fraudă a funcțiilor de Președinte, parlamentar și parlamentar european".

Omul turnat de Băsescu la Securitate: "Ce mi-a dorit el mie, îi doresc și eu lui!"

Unul dintre colegii lui, care a fost turnat de Băsescu la Securitate, rupe tăcerea și spune că fostul Președinte ar putea ajunge la închisoare foarte curînd.

Ioan Bîrgău: Mi se pare corect. Cine face, trage. Deci, dacă mai există vreun semn de întrebare că a colaborat cu Securitatea, din punctul meu de vedere, avînd acele declarații, văzute de mine în facsimil, e scrisul lui, e numele meu, a vorbit de familia mea, de activitatea mea, e clar că a colaborat, că nu le-a scris părinților lui sau părinților mei. A scris către cineva, nu?

Întrebat dacă ar vrea să-i transmită ceva, Ioan Bîrgău a spus "Nu. Nimic. Ce mi-a dorit el mie, îi doresc și eu lui!".