Un barbat a fost arestat pentru difuzarea fotografiei uneia dintre victimele atacului de la Nisa

Un bărbat a fost arestat, Vineri, pentru că a postat online fotografia uneia dintre cele trei victime ale atacului sîngeros în biserica din Nisa (Sud-Est), informează AFP, citînd o sursă de pe lîngă Parchet, care a confirmat că acesta a deschis o anchetă, potrivit agerpres.

Bărbatul este suspectat că ar fi la originea publicării unei fotografii pe un forum al site-ului internet Jeuxvideo.com, potrivit aceleiaşi surse. Suspectul este interogat în sediul Brigăzii de reprimare a delincvenţei împotriva persoanei (BRDP), a precizat Parchetul, fără a oferi detalii despre profilul acestuia. O anchetă a fost deschisă pentru „difuzare de mesaj cu caracter violent”, a adăugat Parchetul.

Fotografia femeii de 60 de ani, care a suferit o profundă tăiere a gîtului, aproape o decapitare, a fost difuzată pe reţelele de socializare şi pe mai multe site-uri internet. Platforma Pharos, însărcinată să detecteze conţinuturi online ilicite, a semnalat mai multe difuzări ale acestei imagini macabre.

În afară de această femeie, atacatorul a tăiat gîtul capelanului bisericii Notre-Dame l’Assomption din Nisa, Vincent Loques, tată a două fete, care ar fi împlinit 55 de ani Vineri. Cea de-a treia victimă, o braziliancă, mamă a trei copii, Simone Barreto Silva, 44 de ani, lovită cu cuţitul de mai multe ori, a decedat într-un restaurant în care se refugiase.

Autorul faptelor, un tunisian de 21 de ani, Brahim Issaoui, a fost oprit de poliţişti, care au tras asupra lui mai multe focuri. Grav rănit, el era spitalizat în continuare Vineri cu un pronostic vital angajat.