Modificări de cadre la MAI

În structura Ministerului Afacerilor Interne au fost operate modificări, după ce la 5 martie curent a intrat în vigoare noua Lege cu privire la Poliţie şi Statutul Poliţistului.

Centrul de presă al MAI a menţionat că mai mulţi angajaţi ai Ministerului au fost transferaţi, de pe 14 martie, în alte funcţii. Sergiu Diaconu, care a deţinut anterior postul de şef al Poliţiei Rutiere, va exercita funcţia de inspector general adjunct al Inspectoratului General de Poliţie.

O altă funcţie va deţine şi Vadim Răilean, care a fost şef-adjunct al Poliţiei Criminale. Acesta a fost numit în postul de şef al Inspectoratului Naţional de Investigaţii. Şeful adjunct al Departamentului de Poliţie, Igor Gori, a fost numit  într-o nouă funcţie - cea de şef al Inspectoratului Naţional de Patrulare.

Odată cu intrarea în vigoarea a noi legi, structura MAI a suferit o serie de schimbări, în urma cărora poliţia din R. Moldova va deveni un serviciu autonom, de rînd cu Poliţia de Frontieră, Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale sau Departamentul Trupelor de Carabinieri.

Moldpres