La Tiraspol a fost inaugurat un centru american

În Universitatea "T. Shevchenko" din Tiraspol a fost inaugurat, pe 18 martie, "Centrul de limbă engleză şi cultură americană".

Centrul a fost proiectat de Ambasada SUA la Chişinău şi construit de Universitate în baza unui grant de 38 de mii de dolari, oferit de Guvernul SUA. Ambasada SUA a mai donat noului centru cărţi şi DVD-uri în valoare de 12 mii de dolari.

"Puteţi găsi aici literatură clasică americană, cărţi de referinţă şi publicistică. Veţi putea frecventa seminare şi prezentări făcute de experţi americani, atît pe viu cît şi prin echipament digital pentru video-conferinţe", a spus la inaugurare Ambasadorul SUA, William H. Moser. Vizitatorii Centrului vor mai putea viziona filme artistice şi documentare în limba originală sau accesa Internetul şi baza de date digitală.

La inaugurarea Centrului au participat ambasadori şi reprezentanţi din Bulgaria, Franţa, Polonia, Rusia, Uniunea Europeană, OSCE, şi regiunea transnistreană, precum şi studenţi şi profesori de la universitate. Centrul este unul din cele cinci pe care le administrează Ambasada SUA la Chişinău. Celelalte se află în Chişinău, Bălţi, Ungheni şi Ceadîr-Lunga. Acestea au misiunea de a ajuta cetăţenii R. Moldova să înţeleagă cultura şi valorile americane şi să studieze limba engleză.

Moldpres