MIRCEA SNEGUR LA AL ŞASELEA VOLUM DE MEMORII „LABIRINTUL DESTINULUI”

Primul Preşedinte al Republicii Moldova, Mircea Snegur, şi-a lansat pe 10 decembrie, la Academia de Ştiinţe al Moldovei, cel de-al şaselea volum de memorii „Labirintul destinului”.

La eveniment au participat Preşedintele Nicolae Timofti, speakerul Igor Corman, ex-preşedintele Petru Lucinschi, liderul Partidului Liberal Democrat, Vlad Filat, miniştri, deputaţi, membri titulari şi corespondenţi ai Academiei, profesori şi studenţi.

În mesajul său de salut, preşedintele AŞM, Gheorghe Duca, a subliniat faptul că Mircea Snegur este o personalitate cunoscută în ţară şi în întreaga lume. „În volumele sale, el descrie o epocă întreagă. Ele reconstituie istoria contemporană a Republicii Moldova”, a remarcat preşedintele AŞM.

„Mircea Snegur face parte din elita oamenilor de ştiinţă. Aşa a vrut destinul ca Dvs. să intraţi în istoria Republicii Moldova şi o meritaţi pe deplin. Toată munca primului preşedinte a contribuit la ceea ce avem astăzi – parafarea Acordului de Asociere cu UE”, a afirmat Preşedintele Nicolae Timofti.

La rîndul său, preşedintele Parlamentului, Igor Corman, a menţionat că a rămas foarte impresionat de această muncă enormă a Preşedintelui Mircea Snegur, care, timp de 10 ani, în cele şase volume a aşternut 4426 de pagini.

Pe marginea volumului s-au mai pronunţat Mihai Cimpoi, Valeriu Pasat, Anatol Ciobanu, Andrei Strîmbeanu, Victor Puşcaş, Leonid Bujor, Dumitru Ţîra ş. a.

Mircea Snegur a declarat că se consideră împlinit. „Am dorit să scriu despre oameni care au făcut istoria. Acest volum cuprinde perioada ultimilor doi ani de preşedinţie. Am de gînd să scriu în continuare, pentru că mai am ce spune cititorilor despre noi şi ţara noastră”, a adăugat Mircea Snegur.

Volumul cuprinde 626 de pagini şi se încheie cu un post-scriptum dedicat vieţii personale, familiei, prietenilor, pasiunilor, însoţit de fotografii inedite, semnate de către maestrul fotograf Mihai Potîrniche. Memoriile primului preşedinte au fost editate de Fundaţia „Draghiştea”.

Sursa: Moldpres