MINISTERUL EDUCAŢIEI VA INSTITUI 100 DE CENTRE DE BAC

Ministerul Educaţiei anunţă că în acest an vor fi create 100 de centre de BAC. Toate instituţiile vor fi dotate cu sisteme de supraveghere video.

În cadrul unei conferinţe, viceministrul Educaţiei în exerciţiu, Igor Grosu, a declarat că cele 100 de centre de BAC şi două centre în care vor fi verificate lucrările vor fi echipate cu 1200 de camere video. Valoarea întregului sistem se ridică la peste 7 milioane de lei.

Potrivit directorului Agenţiei de Asigurare a Calităţii, Anatol Topală, camerele video au ca scop stocarea informaţiilor şi vizualizarea acestora în cazul în care apar nereguli în timpul desfăşurării examenelor sau la procesul de verificare a lucrărilor. „Datorită acestui sistem de supraveghere, în orice moment se poate depista dacă un observator sau un preşedinte de centru nu şi-a exercitat corect funcţia. În plus, dacă în cadrul comisiei de verificare se sesizează că lucrările au fost copiate, noi putem să verificăm acest lucru datorită înregistrărilor”.

Viceministrul Educaţiei în exerciţiu susţine că procesul de plasare în centrele de BAC a aparatelor de bruiaj şi de detectare a metalelor rămîne să fie stabilit.

În toate liceele din ţară a început, pe 1 aprilie, perioada de pretestare. Astfel, pînă pe 12 aprilie, candidaţii din sesiunea 2013 vor putea să îşi testeze cunoştinţele la materiile la care vor susţine examenele de absolvire. Ministerul Educaţiei susţine că pretestările nu vor fi evaluate cu note. În sesiunea 2013 vor susţine examene de bacalaureat 28497 de candidaţi în 30 de centre din Chişinău şi în 70 de centre din ţară.

Moldpres

Pasha Pchiebann 01.04.2013 - 20:26

Dacă ești gata să ajuți țara cu propuneri concrete, aderă la grupul nostru contra corupției! joshotsii.blogspot.com (joshotsii)