UN PRIMAR NUMIT „DORINTA IN NEPUTINTA”

Unde-s parcările din imaginaţia electorală?

Acum patru ani, Dorin Chirtoacă a cîştigat alegerile prin furt de voturi din suburbii şi printr-o paradă cu nişte „troleibuze europene” cumpărate din… Belarus, iar asta la un preţ dublu faţă de cele pe care le-ar fi cumpărat din România sau din orice altă ţară europeană. Interesant este că cel care i-a mijlocit această „afacere” a fost un român. Fiind, cu siguranţă, o afacere profitabilă, Chirtoacă spune că „Primăria deja a semnat cu producătorul din Belarus un Acord care prevede livrarea componentelor pentru asamblarea troleibuzelor.” Cineva, vrînd să afle preţul real al troleibuzelor cumpărate de Chirtoacă din Belarus, a luat legătură cu factorii de decizie de acolo, spunîndu-le că doreşte să cumpere mai multe troleibuze pentru un anumit oraş. Surpriza constă în aceea că preţul care i-a fost comunicat pentru un troleibuz este mai mic cu vreo 45 de mii de Euro faţă de cel plătit de Chirtoacă, iar asta în contextul în care, în ultimii patru ani, preţurile au mai crescut. Vă daţi seama cît bănărit a băgat în buzunare Chirtoacă din această afacere prosperă şi pe care vrea s-o continue şi altfel?

După opt ani de mandat, Chirtoacă mai are curajul să afirme, fără să roşească de ruşine, că „problema transportului public din Chişinău este una dintre cele mai importante şi aceasta trebuie soluţionată cît mai curînd”. N-a făcut-o în opt ani şi acum vrea să convingă lumea că o va face în următorii patru! El nu doar că-i dispreţuieşte şi îi înşeală pe chişinăuieni, dar îi crede şi proşti de-a binelea!

Acum patru ani, tot în campania electorală, Chirtoacă promitea chişinăuienilor că dacă îl aleg va construi parcări supraetajate sau subterane în Chişinău. A văzut cineva vreo astfel de parcare construită de Chirtoacă? A, da, el şi unchiul său, Mihai Ghimpu, au parcării subterane moderne în blocurile în care şi-au cumpărat apartamente de lux. Chirtoacă, mai şiret, nu are apartamentul pe numele lui, spunînd că mama sa l-a cumpărat. Ce mamă bogată! Poate mă înfiază şi pe mine!

Rar mai găseşti un primar ca Dorin Chirtoacă, care să nu-şi fi îndeplinit absolut nici una din promisiunile electorale, iar asta pe parcursul a două mandate! Atunci, dragi chişinăuieni, votaţi-l dacă sînteţi cum crede el că sînteţi!

Larisa VOINOVAN