Irina Vlah si-a anuntat victoria in alegerile Bascanului Autonomiei Gagauze

Candidatul la funcția de Bașcan al Găgăuzie, Irina Vlah, și-a anunțat Duminică victoria. Ea a făcut această declarație în fața jurnaliștilor după ce autoritatea electorală a autonomiei a anunțat că pragul de validare a fost depășit. ”Acum în toate secțiile de votare are loc numărarea voturilor. În timpul apropiat vom cunoaște rezultatele. Dar înțeleg că noi am învins”, a spus Vlah.

Duminică, 30 Iunie, în UTA Găgăuzia s-au desfășurat alegerile guvernatorului autonomiei. Alegerile Bașcanului Găgăuziei sunt considerate valabile dacă prezența la vot în primul tur de scrutin depășește 50 la sută din numărul alegătorilor. Potrivit datelor la momentul închiderii secțiilor de votare, la alegerile Bașcanului Găgăuziei au participat 55 de mii 210 persoane, ceea ce constituie 50,35% din numărul total al alegătorilor din autonomie. Informaţia a fost comunicată în cadrul unui briefing de presă de către preşedintele Comisiei Electorale Centrale a UTA Găgăuzia, Ivan Comur.

Irina Vlah a fost felicitată de Președintele țării Igor Dodon: ”Așteptăm numărarea, dar putem spune cu certitudine că Irina Vlah a fost realeasă în funcția de Bașcan al UTA Găgăuzia”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

La funcţia de Başcan au candidat patru candidaţi independenţi - Irina Vlah, Serghei Cimpoieș, Ivan Burgudji și Dmitrii Manol. Pentru scrutin au fost tipărite 107.499 de buletine de vot. Dintre acestea, 3.108 sunt în limba găgăuză, 2.722 de buletine – în limba de stat, iar 101.669 au fost tipărite în limba rusă. Secţiile de votare au fost deschise de la ora 07:00 pînă la ora 21:00.

Sursa: Sputnik.md