INFRACŢIONAL

Un membru al CC riscă pînă la şapte ani de închisoare pentru comiterea unui accident rutier soldat cu deces

Un membru al Curţii de Conturi (CC) riscă pînă la şapte ani de închisoare pentru comiterea unui accident rutier soldat cu decesul unui minor.

Potrivit datelor Procuraturii Generale, în urmă cu un an, funcţionarul a provocat un accident rutier, soldat cu moartea unui copil şi rănirea altor şapte persoane.

Incidentul a avut loc pe traseul Chişinău - Bălţi, iar membrul CC, aflat la volanul unui automobil de model „Toyota Camry”, a tamponat din spate un autoturism ce vira regulamentar la stînga spre satul Grebleşti, raionul Străşeni. În rezultatul impactului, un minor de şase ani a decedat pe loc, iar alte şapte persoane au fost internate în spital cu diferite traumatisme.

Conform PG, rezultatele expertizelor dispuse de procurori pe acest caz au arătat că în momentul impactului, automobilul “Toyota Camry” se deplasa cu peste 99 km/h, iar nerespectarea cerinţelor Regulamentului circulaţiei rutiere de către membrul CC, a contribuit la crearea situaţiei de accident. Dacă va fi găsit vinovat, funcţionarul riscă de la trei la şapte ani de închisoare cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de pînă la patru ani.

Sursa: Moldpres