VACCINUL ANTIGRIPAL ESTE DISTRIBUIT IN TERITORIU

Primul lot de vaccin antigripal este distribuit astăzi, 29 octombrie, în centrele de sănătate publică teritoriale, de unde, conform planurilor existente de imunizare, va ajunge în instituțiile medico-sanitare pentru vaccinarea contigentelor profesionale și grupurilor cu risc sporit de îmbolnăvire, transmite IPN.

Este vorba despre vaccin antigripal GCFLU tetravalent. Lotul conține 50 000 de doze de vaccin (10 doze în flacon), donate de Task Force for Global Health, și 49850 de doze de vaccin (doza 0,5 ml în seringa preumplută), procurat din sursele Companiei Naționale de Asigurări în Medicină, precizează un comunicat de presă al Agenţiei Naționale pentru Sănătate Publică.

ANSP informează că vaccinarea este cea mai sigură și eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor prin gripă. Imunizarea reduce riscul apariției formelor severe de boală și a numărului îmbolnăvirilor, iar în consecință sînt mai puține vizite la medici și zile pierdute de muncă sau de studii. Sînt prevenite complicațiile, spitalizările şi decesele cauzate de gripă.

Sursa: IPN