TURCIA A DONAT R. MOLDOVA 70 DE MII DE DOZE DE VACCIN SINOVAC

Turcia a donat, miercuri, Republicii Moldova 70 de mii de doze de vaccin Sinovac, împotriva infecției COVID-19. Lotul va fi distribuit în toate localitățile din țară, inclusiv în regiunea transnistreană și în Unitatea Teritorial-Administrativă Găgăuzia, transmite IPN.

Ministrul sănătății, Ala Nemerenco, a menționat că inițiativa aparține Turciei, iar autoritățile din Republica Moldova au agreat-o, pentru că mulți cetățeni moldoveni solicită anume vaccinul Sinovac.

Totodată, ministrul a subliniat că Turcia a mai donat Republicii Moldova echipamente de protecție anti-COVID-19 pentru personalul din prima linie. E vorba de zeci de mii de halate, mănuși și dezinfectante. Ala Nemerenco a îndemnat oamenii să se vaccineze împotriva virusului SARS-CoV-2, iar, înainte de aceasta, să consulte medicul, pentru a putea alege serul potrivit.

Ambasadorul Turciei în Republica Moldova, Halil Gürol Sökmensüer, a spus că donația de 70 de mii de doze de vaccin Sinovac este o confirmare a sprijinului oferit Republicii Moldova în diferite domenii. Turcia este gata să ajute Republica Moldova, pentru a dezvolta relațiile de prietenie dintre cele două state, a subliniat ambasadorul Turciei.

Vladislv Kulminski, vicepremierul Republicii Moldova pentru reintegrare, a remarcat că vaccinurile oferite de Turcia vor salva mai multe vieți omenești. „Infecția COVID nu are hotare, este important ca împreună să luptăm împotriva virusului , să salvăm vieți omenești”, a spus vicepremierul pentru reintegrare.

Sursa: IPN