Teoria conspiratiei? O misiune secreta arata ca NASA a ajuns pe Marte inca din 1973

Proiectul REDSUN nu a fost însă recunoscut niciodată de Agenția Spațială americană

Ştim cu toţii cu ce ocupă NASA şi cum desfășoară de ani de zile misiuni pentru a explora spaţiul. Totul este suficient de mediatizat pentru a părea că activitatea instituţiei este transparentă. Însă, potrivit unei informaţii scăpate „pe surse”, NASA are şi secrete. Unul dintre acestea ar fi acela că instituţia ar fi trimis deja, într-o misiune top-secret, o navă spațială cu echipaj pe Marte. Un video „trădează” o misiune top-secret care ar fi avut loc deja. Potrivit prestigiosului cotidian britanic Daily Star, NASA ar fi trimis o navă spațială cu echipaj pe Marte încă din 1973.

După trimiterea cu succes a primului om pe Lună, NASA şi Departamentul Apărării al SUA au inițiat “Proiectul Horizon”, o sarcină ambițioasă de a crea o bază permanentă pe satelitul nostru natural. În următorii ani, un proiect similar a primit finanțare, dar destinația sa a fost la milioane de kilometri depărtare. Cu numele de cod “Proiectul Redsun” (“Soarele roşu”, în traducere), scopul său a fost acela de a coloniza cu succes “planeta roșie”.

“Proiectul Redsun” a fost o operațiune comună între SUA și URSS. Neil Armstrong, Buzz Aldrin si cosmonautul rus Vladimir Ilyushin au fost la bordul ISV Colombus pentru misiunea NASA de pe Marte. Racheta a fost lansată dintr-o zonă secretă și absolut izolată din Brazilia. Cel puțin aceasta este convingerea teoreticianului Tim Beckers care a postat clipul cu pricina pe canalul său YouTube UFO Today și susține că imaginea video este o dovadă clară a ceea ce susține.

Controlul misiunii a fost stabilit la Cocoa Beach, Florida, iar toate lansările au fost administrate din celebra “Zonă 51”. Primul zbor interplanetar ajuns la destinație spre sfîrșitul anului 1971 și a servit ca o misiune de recunoaștere.

Clipul de 3 minute ar prezenta plecarea de pe Pămînt şi ajungerea pe Marte a celor trei. Imaginile prezentate în clip arată suprafața Plantei Roșii și, totodată, vedem cum, în mod repetat, se apropie și se retrage înainte de a vedea exteriorul navetei care aparent îi ține pe astronauți. Tim a explicat că proiectul Redsun – care nu a fost niciodată confirmat de NASA – ar fi fost o acțiune de zbor pe orbita planetei, nu a fost o misiune de aterizare.

Navele spațiale aveau instrumente foarte avansate, capabile să surprindă detaliile solului planetei, astfel încît este foarte posibil ca NASA să poată capta artefacte extraterestre de pe Marte. Videoclipul bizar a fost încărcat cu titlul: „NASA a mințit! Am mers pe Marte!„

După apariția postării, s-au declanșat dezbateri aprinse în rîndul comentatorilor. Unii acuză NASA pentru secretele sale, alții nu cred că a fost posibilă o astfel de misiune pe Marte. Autenticitatea acestor secvențe a fost pusă bineînțeles la îndoială. Ca întotdeauna, totul n-ar putea fi decît o farsă. Desigur, NASA a negat orice forma de implicare într-o misiune pe Marte ce implica oameni, considerînd înregistrarea a fi o invenție ridicola.

Şi, totuşi, într-un articol din 2012, fostul astronaut Gene Cernan recunoaște că americanii au fost deja pe Marte: ”Ei bine, eu şi cu Buzz nu suntem de acord cu multe lucruri… BUZZ VREA SĂ NE ÎNTOARCEM PE MARTE şi eu sprijin asta. Dar eu cred că trebuie s-o facem într-un proces logic. (…) NU EU AM SĂ FIU CEL CARE MĂ VOI ÎNTOARCE PE LUNĂ ŞI PE MARTE. Poate că nu eu decid, dar oamenii din această țară trebuie să spună unde să mergem, care este viitorul acestei ţări, ce oportunități vor avea copiii şi nepoții noștri.”

În anii ce au urmat misiunii Redsun, cîteva module de explorare au fost trimise pe Marte, probabil din cauza descoperirilor inimaginabile peste care au dat primele module trimise acolo. În orice caz, primele fotografii de pe actuala suprafață a planetei au fost făcute de Viking 1 și au fost dezvăluite pe 20 Iulie 1976.

Surse selective în realizarea articolului de mai sus: lovendal.ro; teoriisecrete.ro