SUTE DE HECTARE DE CULTURI AGRICOLE, AFECTATE DE PLOAIE

În urma ploilor torențiale înregistrate pe teritoriul țării în ultima perioada, în mai multe localități au fost înregistrate prejudicii majore.

Intemperia de ieri a făcut ravagii în mai multe localități din țară. Sute de hectare de culturi agricole au fost afectate de ploi și vînt.

Precipitațiile abundente au distrus mai multe hectare de culturi agricole în sate din raionale Soroca, Criuleni, Ungheni, Florești, Basarabeasca, Orhei și UTA Găgăuzia. Iar în localitatea Dubna din raionul Soroca ploile cu grindină au prejudiciat 185 ha de rapiță, 260 ha de porumb și 96 ha de grîu.

În satul Stoicani, precipitațiile și vîntul puternic a smuls 100 foi de ardezie de pe acoperișul unui depozit agricol, iar la Slobozia–Cremene ploile au afectate 102 hectare de livezi.

Prejudicii au fost înregistrate și în localitatea Miclești, raionul Criuleni unde un drum local a fost distrus pe o distanță de 2,5 km.

La Comrat, precipitațiile au prejudiciat 184 ha de livezi, 300 ha de porumb, dar și 250 ha de grîu. Din cauza ploilor abundente, în localitatea Ciocîlteni din raionul Orhei au fost distruse 150 ha de floarea soarelui și 100 ha de porumb.

Actualmente, în toate localitățile afectate lucrează comisiile pentru situații excepționale pentru estimarea pagubelor.

Totodată, meteorologii au avertizat despre posibilitatea unor inundații locale, dar și creșterea nivelului apei în rîurile mici, în perioada 20-21 iulie.

Sursa: sputnik.md