S-A STINS DIN VIATA JURNALISTUL PETRU CRAVET

Cunoscutul jurnalist Petru Craveț s-a stins din viață la vîrsta de 67 de ani, în urma unei boli incurabile. Anunțul a fost făcut pe pagina sa de Facebook de către fiica regretatului jurnalist, Constanța Craveț.

”Cu multă durere vă informez că tatăl meu, Petru Craveț, s-a stins din viață răpus de cancer, o boală crîncenă și necruțătoare care l-a măcinat ani de zile. Tata a fost un om de-a dreptul deosebit, mereu în căutarea binelui, a frumosului și a dreptății, valori pe care ni le-a cultivat cu străduință încă de mici. Parcă mai ieri mă legăna în brațe, îmi spunea povești, mă ducea sîmbetele pe la Teatrul Licurici, mă învăța cum să iubesc și să trăiesc din creație, iar astăzi m-am pomenit într-o altă lume dureros de diferită.

Ultima dorință a tatălui a fost să își ia rămas bun cu propriile lui cuvinte pe pagina sa de Facebook, pe care ni le-a lăsat ca un ultim testament acum o lună, mesaj care trebuia postat în ziua decesului. Vă mulțumim din suflet pentru dragostea, înțelegerea și susținerea dumneavoastră! Vă rog să prețuiți amintirile cu tata și să îl purtați veșnic viu în inimile voastre! Adio, tată scump!”, a scris Constanța Craveț.

În mesajul său de adio postat de copiii săi, Iulian și Constanța Craveț, regretatul jurnalist menționează următoarele: ”Dragii mei, ieri am tras un bilet, trebuia să citesc în fața Comisiei: unde să cheltuiesc lumina mea și cum anume? Azi, deschid și citesc: "trenul tău pleacă în ceea lume...". Vă mulțumesc pentru tot ce am însemnat pentru voi, vă mulțumesc pentru dragostea pe care mi-ați dăruit-o de-a lungul vieții, pentru stima și respectul desăvîrșit. Eu tare aș mai fi rămas, dar mă sugrumă durerile. Ocrotiți-vă! Adio!”.

Petru Craveţ a absolvit Universitatea de Stat din Moldova, Facultatea de Filologie, secția Jurnalistică. La începutul carierei sale, a lucrat la Facultatea de Jurnalistică. A activat în calitate de redactor-șef al Departamentului relații externe și schimb de programe la TVM, a scris scenarii pentru 11 filme documentare, iar în perioada 2010-2019 a fost purtător de cuvînt al Institutului de Medicină Urgenţă, ulterior s-a ocupat de comunicarea internă a instituției.

Sursa: Moldpres