REALITATEA MOLDOVENEASCA PE SCURT-1 (30 octombrie 2018)

Agenții economici au fost obligați să izoleze șantierele în construcții cu plasă de protecție

Agenții economici care au șantiere în lucru pe teritoriul capitalei urmează să le izoleze cu plasă de protecție, pentru a evita răspîndirea prafului în zonele publice, cele rezidențiale și pe străzi. Despre aceasta au raportat pretorii de sector în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale. Reprezentanții preturilor au vizitat săptămîna trecută șantierele în lucru din sectoare și au informat constructorii despre solicitările administrației publice locale privind controlul răspîndirea prafului. În sectorul Centru au fost înmînate prescripții la 21 de agenți economici, la Ciocana - 15, Buiucani - 18. Pe parcursul aceste săptămîni va fi verificată conformarea la cerințele impuse de municipalitate.

 

Noul Ambasador agreat al SUA în R.Moldova a prezentat copiile scrisorilor de acreditare

Ambasadorul agreat al Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, Dereck J. Hogan, a prezentat copiile scrisorilor de acreditare la MAEIE și a avut o întrevedere cu Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi. În cadrul întrevederii, interlocutorii au efectuat un schimb de opinii privind stadiul actual şi perspectivele dezvoltării relaţiilor moldo-americane, subliniind importanţa intensificării dialogului strategic bilateral, aprofundării cooperării comercial-economice, precum și extinderii colaborării în alte domenii de interes reciproc.

 

Centrul Multifuncțional Edineț și-a început activitatea

Centrul Multifuncțional Edineț și-a început oficial activitatea. Acesta este amplasat pe teritoriul fostului Oficiu Cadastral. În cadrul centrului activează 18 operatori care vor presta servicii din domeniile de competență ale Agenției. Astfel, cei peste 70 de mii de locuitori ai raionului Edineț vor putea să își perfecteze într-un singur loc actele ce țin de înregistrarea şi evidenţa populaţiei, înregistrarea şi licenţierea unităţilor de drept, înregistrarea bunurilor imobile şi a drepturilor asupra acestora.

 

Prim-ministrul Pavel Filip va efectua o vizită de lucru la Minsk

În perioada 30 octombrie – 1 noiembrie curent, prim-ministrul Pavel Filip va efectua o vizită de lucru în Republica Belarus, cu ocazia participării la reuniunea Grupului de bază al Conferinţei pe probleme de securitate de la Munchen. Delegația oficială a Republicii Moldova se va deplasa în Belarus cu noua rută aeriană directă Minsk-Chişinău, care va fi inaugurată astăzi. În cadrul vizitei, premierul Pavel Filip va avea întrevederi bilaterale cu președintele Republicii Belarus, Alexandr Lukașenko și cu prim-ministrul Serghei Rumas.

 

Trei copii din Cantemir au decedat după ce s-ar fi intoxicat cu insecticide

Trei copii din satul Flocoasa, Cantemir, două fete și un băiat, au decedat după ce s-ar fi intoxicat cu isecticide. Tragedia s-a produs ieri. Mama fetelor, bunica şi verişorul fetițelor au fost transportaţi de urgenţă la spital, însă viețile copiilor nu au mai putut fi salvate. Din cele relatate de rude, bunelul copiilor a prelucrat grîul cu o substanţă care conţine fosfit de aluminiu. Cerealele erau păstrate într-o cămară alăturată locuinţei.