PUTIN A ANUNTAT RUPEREA ILEGALA A UCRAINEI

Vladimir Putin a semnat decretele prin care a anexat ilegal teritoriilor ocupate din Ucraina la Rusia, după referendumurile-farsă ilegale pe care rușii le-au organizat de-a lungul săptămînii care a trecut. Rușii au organizat o ceremonie somptuoasă pentru anexarea teritoriilor ocupate, o decizie prin care vor să-și întărească amenințările cu arma nucleară și să descurajeze armata ucraineană eliberatoare din a-și recupera teritoriile.

Președintele rus Vladimir Putin a sosit la ceremonia de semnare de la Moscova, în timp ce anexează oficial încă patru zone ale Ucrainei.

„Rusia are patru noi regiuni. Rezultatele referendumurilor sînt clare și cunoscute, oameni au ales și alegerea este definitivă”, a declarat Vladimir Putin.

Acesta spune că încorporarea acestor patru regiuni „este voința a milioane de oameni” și este „dreptul lor integral”, așa cum se precizează în Carta ONU.

Cerem Kievului să oprească focul, spune Putin. „O să ne protejăm oamenii cu toate mijloacele pe care le avem.”

Membrii publicului se ridică în picioare și aplaudă în timp ce Vladimir Putin susține că oamenii care trăiesc în teritoriile anexate fac acum parte din Rusia. Acesta spune că anexarea teritoriului ucrainean este acum nenegociabilă.

În mod amenințător, el avertizează că Occidentul ar trebui să-și amintească „oamenii din Herson, Donețk, Lugansk și Zaporojie devin cetățenii noștri, pentru totdeauna”.

„Occidentul a decis ruperea Uniunii Sovietice, dar nu ne vom raporta la acest status-qou”, spune președintele rus.

Putin spune că „nu urmărește” să se întoarcă în trecut și să reconstruiască Uniunea Sovietică, dar susține că nu există „nimic mai puternic decît voința acestor oameni de a reveni la rădăcinile lor istorice”.

Vladimir Putin repetă afirmațiile pe care le-a făcut de multe ori, că Occidentul încearcă să slăbească Rusia.

„În 1991, Occidentul credea că URSS nu se va întoarce, sau Rusia nu își va reveni din acea lovitură. Și am avut anii 1990 groaznici, totuși Rusia a rezistat și a devenit mai puternică și și-a luat înapoi locul meritat.”

„Dar Occidentul caută noi oportunități pentru a ne lovi și au visat întotdeauna să împartă statul nostru în state mai mici care se vor lupta unul împotriva celuilalt”.

Putin continuă susținînd că Occidentul are „standarde duble, standarde triple”.

„Ei nu vor să ne vadă o societate liberă. Vor să ne vadă ca pe o mulțime de sclavi. (...) Doar ne iau drept proști. Rusia este o țară grozavă și este o civilizație grozavă și nu va continua să trăiască sub aceste reguli false.”

„Distrugerea acestei hegemonii occidentale este ireversibilă, lumea nu va mai fi niciodată la fel”, spune Vladimir Putin.

„Și sîntem chemați de această istorie, de credința noastră să luptăm pentru Rusia istorică. Pentru marea Rusie istorică, pentru viitoarele generații, pentru copiii și nepoții noștri, trebuie să-i protejăm de aceste experimente care au avut ca scop să le rupă sufletul și conștiința”, spune președintele rus.

„Luptăm pentru cultura noastră, pentru limba noastră”. El continuă spunînd că baza acestei „unificări” stă în „integritate, libertate și compasiunea față de oameni”.