PSRM ISI ASUMA ORGANIZAREA DE PROTESTE DACA VA FI ANULATA LEGEA REDUCERII VIRSTEI DE PENSIONARE

Partidul Socialiștilor se arată îngrijorat și condamnă „intenția regimului de la guvernare de a majora din nou vîrsta de pensionare”. Acesta înseamnă guvernarea să renunțe la dorința de a majora vîrsta de pensionare, în caz contrar, își asumă dreptul să organizeze „acțiuni masive de protest, în apărarea dreptului cetățenilor la o bătrînețe liniștită și asigurată”.

Potrivit unui comunicat de presă al PSRM, „cetățenii sînt stupefiați de politicile antisociale promovate de PAS”. Socialiștii avertizează că „intenția guvernării de a anula legea adoptată de PSRM privind reducerea vîrstei de pensionare ar putea avea efect exploziv în societate”.

Conform legii promovate și adoptate de PSRM, vîrsta de pensionare s-a redus pentru femei la 57 de ani, iar pentru bărbați – la 62 de ani. Prevederile urmează să fie aplicate începînd din 1 ianuarie 2022.

Exponenții guvernării precizează că nu vor permite intrarea în vigoare a acestei legi, întrucît Republica Moldova se confruntă cu o criză a forței de muncă. Fracțiunea PAS din Parlament ia în considerare depunerea unei sesizări la Curtea Constituțională.

Sursa: IPN