PROTECTIA PRODUCATORULUI AUTOHTON, CREAREA LOCURILOR DE MUNCA, DESCHIDEREA PARCURILOR INDUSTRIALE – OBIECTIVE ALE PROGRAMULUI BLOCULUI COMUNISTILOR SI SOCIALISTILOR

Unul din liderii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, președintele PSRM Igor Dodon a avut o întrevedere cu angajații companiei ”DAAC System Integrator”, unul dintre cele mai mari grupuri IT din țara noastră.

DAAC System Integrator, fondat în 1995, este parte a holdingului DAAC și a devenit baza pentru crearea unui grup IT internațional, care creează şi implementează soluţii inovatoare pentru sprijin digital al dezvoltării informaționale a societății, guvernului şi afacerilor.

Companiile IT DAAC au filiale în Chişinău, Taşkent şi Bucureşti.

Portofoliul de produse include servicii de consultanţă, dezvoltare de software, inginerie şi securitate a informaţiilor, precum şi platforme hardware şi software de producţie proprie ca şi de peste 50 de furnizori internaţionali.

Specialiştii grupului IT au primit peste 700 de certificate în cadrul programelor globale ale partenerilor în domeniul IT.

Igor Dodon a salutat colectivul companiei și a exprimat recunoștință pentru eforturile depuse în dezvoltarea și consolidarea sectorului tehnologiilor avansate, care înregistrează una dintre cele mai rapide creșteri în economia națională. El a menționat că volumul producției în domeniul IT a depășit volumele unui sector tradițional al economiei noastre, cum este vinificația.

În context, Igor Dodon a comunicat angajaților companiei că în programul electoral al Blocului Comuniștilor și Socialiștilor este inclus un set de măsuri primordiale pentru protejarea producătorilor autohtoni și crearea locurilor de muncă, în special, pentru tinerii specialiști, inclusiv din domeniul IT, precum și crearea parcurilor industriale.