PROGNOZA METEO PENTRU LUNA NOIEMBRIE

Luna noiembrie se află la hotarul dintre toamnă și iarnă astfel că și caracteristicile vremii urmează să se modifice esențial.

Sfîrșitul de octombrie ne-a mai bucurat cu vreme frumoasă și temperaturi de vară însă ultima lună de toamnă ne va aminti că iarna este deja aproape.

Administrația română de Meteorologie a publicat o prognoză meteo care cuprinde prima jumătate a lunii noiembrie. Astfel, potrivit meteorologilor din țara vecină, chiar de la începutul acestei luni în țară urmează o răcire a vremii și vor veni ploile.

În zona Moldovei din România vremea se va răcori treptat, iar pînă în ziua de 11 noiembrie, valorile termice diurne vor ajunge la 12 grade. Temperaturile medii nocturne se vor situa în jurul valorii de 11 grade pînă spre sfîrșitul primei săptămîni, apoi vor scădea și vor ajunge la aproximativ 4 grade la finalul intervalului de prognoză. Doar izolat vor fi condiții pentru ploi slabe sau burniță.

Se va răci treptat și în țara noastră. Pentru vineri meteorologii au prognozat valori termice maxime de 16...18 grade Celsius. În zilele următoare mercurul din termometre va mai coborî cu un grad, astfel că vom avea maxime cuprinse între 15 și 17 grade. Din 7-8 noiembrie, răcirea va fi însă mai accentuată, iar minimele nocturne ar putea coborî chiar pînă la 1...3 grade Celsius.

În toată această perioadă cerul va fi variabil, fără precipitații.

Sursa: sputnik.md