PREȘEDINTELE UCRAINEI: AVEM NEVOIE DE SECURITATE ȘI STABILITATE. E TIMPUL DECIZIILOR FERME

E timpul deciziilor ferme, nu putem avea îndoieli privind unitatea noastră. Afirmațiile au fost făcute de președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, în cadrul deschiderii sesiunii plenare a Summitului Comunității Politice Europene (CPE).

„Nu putem avea îndoieli privind unitatea noastră. Aici, în Moldova, nu auzim sirene sau tirurile artileriei ruse, dar nu demult rușii erau convinși că după ce au atacat Ucraina vor putea ajunge și în Moldova. Rusiei îi e teamă de NATO și încearcă să îi înghită doar pe cei care se află în afara spațiului alianței. Ucraina este deschisă și avem un plan pentru pace, vorbim despre importanța NATO. Toate țările europene care au granițe cu Rusia trebuie să se alieze. Ucrainenii care promovează valorile europene cu sînge așteaptă un răspuns la capitolul aderare. În numele soldaților și a poporului ce lupta aș vrea să spun că este vremea deciziilor. E nevoie de pace în Europa”, a spus Zelenski.

Președintele Ucrainei a spus că concetățenii săi așteaptă răspunsuri și cu privire la aderarea la NATO, însă aceste răspunsuri nu vin.

Sursa: Moldpres