PARLAMENTUL REPUBLICII MOLDOVA VA PROMOVA UN DIALOG ECHILIBRAT CU VECINII SI PARTENERII STRATEGICI

Parlamentul Republicii Moldova va promova un dialog echilibrat cu vecinii și partenerii strategici, va contribui la buna desfășurare a reformelor și va susține inițiative care vor consolida societatea, a declarat astăzi președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi.

Președintele Parlamentului a reiterat că toate angajamentele asumate de Republica Moldova vor fi respectate, indiferent de atitudinea față de anumite obligații acceptate de guvernele precedente.

De asemenea, Zinaida Greceanîi s-a referit la necesitatea susținerii proiectelor de dezvoltare economică și a proiectelor care vin să asigure creșterea salariilor, pensiilor, oportunități pentru crearea a noi locuri de muncă, dezvoltarea sistemului de sănătate și a celui de educație. Președintele Parlamentului a ținut să sublinieze că cetățenii așteaptă acum creșterea calității vieții și Parlamentul alături de Guvern și Președinție își va canaliza eforturile pentru atingerea acestui obiectiv.

Totodată, referindu-se la prioritățile pentru următoarea sesiune, Președintele Parlamentului a declarat că va susține proiectele naționale de infrastructură și dezvoltarea regională, care vin să asigure toți locuitorii țării cu drumuri, canalizare, apă de calitate, evacuarea gunoiului, iluminare și gaz.

Sesiunea de primăvară a Parlamentului, conform dispoziției Președintelui Parlamentului și a prevederilor constituționale, începe la 3 februarie 2020.

Direcţia comunicare şi relaţii publice a Parlamentului RM