NICU POPESCU: AM PRIMIT UN PUTERNIC MESAJ DE SUSTINERE DE LA SUA PENTRU AGENDA DE REFORME

Republica Moldova a primit un puternic mesaj de susținere din partea Statelor Unite ale Americii pentru agenda de reforme inițiate de autorități. Declarația a fost făcută de vicepremierul Nicu Popescu, ministru de externe, în cadrul unei întrevederi cu șeful diplomației americane Antony Blinken, în marja reuniunii Consiliului ministerial al OSCE, transmite IPN.

Potrivit lui Nicu Popescu, asistența și expertiza americană este utilă în consolidarea instituțiilor democratice, lupta împotriva corupției de nivel înalt, avansarea reformei justiției, și îmbunătățirea climatului investițional.

În cadrul întrevederii, șefii celor două diplomații au discutat despre dezvoltarea și consolidarea relațiilor moldo-americane pe diverse domenii de interes reciproc în cadrul Dialogului strategic, necesitatea de a relansa grupurile de lucru sectoriale în domeniul justiției și a statului de drept, comercial-economic, securității energetice.

Diplomații făcut un schimb de opinii cu privire la situația curentă în regiunea Europei de Est, precum și evoluțiile recente pe dosarul transnistrean. În context, vicepremierul Nicu Popescu a mulțumit interlocutorului său pentru sprijinul Statelor Unite ale Americii în formatul de negocieri 5+2.

Viceprim-ministrul Nicu Popescu, ministrul de externe, participă la lucrările celei de-a 28-a reuniuni anuale a Consiliului Ministerial al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), care are loc la Stockholm, în perioada 1-3 decembrie.

Sursa: IPN