MII DE MOLDOVENI VOR AVEA ACCES LA VACCINUL IMPOTRIVA COVID-19 DIN LUNA APRILIE

Republica Moldova va cumpăra, pînă la sfîrșitul lunii aprilie, vaccin împotriva infecției COVID-19. Detalii a oferit secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Tatiana Zatîc.

Primele 600 mii de doze de vaccin împotriva infecției COVID-19 vor fi cumpărate în urma licitațiilor planificate pentru data de 12 aprilie 2021. Preparatele vor fi folosite pentru imunizarea persoanelor trecute de 60 de ani și cu maladii cronice grave.

”Pînă pe data de 12 urmează să avem deschiderea tuturor licitațiilor. Vor fi licitații deschise, transparente și pe termen scurt, pînă la 10 zile. Am planificat să achiziționăm 400 de mii de doze în urma negocierilor directe cu producătorii și 200 mii în cadrul licitațiilor deschise. Vaccinurile vor fi livrate în două tranșe”, a relatat Tatiana Zatîc.

Pentru achiziționarea vaccinului împotriva infecției COVID-19 au fost planificate 60 de milioane de lei în fondul de rezervă al Guvernului, 41 de milioane de lei în bugetul Ministerului Sănătății și 36 milioane în fondurile CNAM.

Sursa: sputnik.md