MAIA SANDU: FAPTUL CĂ A DOUA REUNIUNE A COMUNITĂȚII POLITICE EUROPENE ARE LOC APROAPE DE GRANIȚA CU UCRAINA ESTE O DOVADĂ A UNEI UNITĂȚI TOT MAI PUTERNICE PE CONTINENTUL EUROPEAN

Prezența celor 50 de lideri politici europeni la Bulboaca este un mesaj foarte clar că Moldova nu este singură. Nu este singură nici vecina noastră Ucraina, care mai bine de un an și trei luni ține piept cu eroism și curaj invaziei barbare a Rusiei. Declarația a fost făcută astăzi de președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, în cadrul unei conferințe susținute în comun cu președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

“Faptul că a doua reuniune a Comunității Politice Europene are loc aproape de granița cu Ucraina este o dovadă a unei unități tot mai puternice pe continentul european. Țările libere s-au unit pentru a proteja dreptul la viață și libertate a unui popor. Cetățenii noștri s-au unit și ei pentru a fi alături de ucraineni și pentru a spune răspicat că popoarele noastre doresc să trăiască demn acasă și să-și decidă singuri soarta”, a opinat Sandu.

Șefa statului a menționat că mîine, 1 iunie, este o zi importantă pentru Republica Moldova și pentru prietenii și partenerii țării noastre, care vin în Moldova.

„Mîine vom spune cu mîndrie: „Bun-venit, Europa, la noi acasă!”. Întreaga Europă se adună la Bulboaca - un sat frumos din țara noastră - să discute despre securitate, energie și despre o Europă mai bine conectată și mai prosperă. Este o onoare pentru noi să fim gazda summitului Comunității Politice Europene, la care participă 50 de președinți, prim-miniștri și înalți oficiali ai Uniunii Europene. Moldova are mulți prieteni, care sînt alături de noi și ne susțin în aspirația ce unește cetățenii noștri - de a construi o Moldovă europeană acasă”, a conchis Sandu.

Sursa: Moldpres