IMPRUMUTUL CU BERD DE RESTRUCTURARE A INFRASTRUCTURII FEROVIARE SE VA SEMNA IN OCTOMBRIE

Amendamentul nr. 2 la Acordul de împrumut dintre Republica Moldova și BERD, în vederea realizării Proiectului de achiziție a locomotivelor și de restructurare a infrastructurii feroviare, va fi semnat în octombrie la Chișinău. Atunci este așteptat în țară directorul general BERD pentru Europa de Est şi Caucaz, Matteo Patrone, transmite IPN.

Potrivit ministrului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, banii care vor fi alocați în urma semnării Amendamentului sînt adiționali la cei 27,5 milioane de euro dedicați pentru reconstrucția infrastructurii feroviare din țară. „Începem săptămîna cu vești bune. Planul de reabilitare a tronsonului de cale ferată Bender-Căușeni-Basarabeasca-Etulia-Giurgiulești se conturează tot mai mult”, a scris Andrei Spînu pe pagina sa de Facebook.

Decretul privind inițierea negocierilor și aprobarea semnării Amendamentului nr. 2 la Acordul de împrumut dintre Republica Moldova și BERD, în vederea realizării Proiectului de achiziție a locomotivelor și de restructurare a infrastructurii feroviare, a fost semnat de președinta Maia Sandu, luni, 27 septembrie.

Sursa: IPN