DOI BARBATI AU FOST RETINUTI PENTRU OMOR

Doi bărbați, bănuiți de comiterea unui omor, au fost reținuți pe urme fierbinți de oamenii legii. Aceștia s-au dovedit a fi originari din municipiul Chișinău și Strășeni, cu vîrstele de 39 și 48 de ani, ambii anterior judecați pentru comiterea mai multor genuri de infracțiuni.

Astfel, la data de 18 ianuarie, bărbații au venit în ospeție la victim, bărbat în vîrstă de 61 de ani, cu care împreună au consumat băuturi alcoolice. Între victimă și bănuiți s-a iscat un conflict în urma căruia ultimii i-au aplicat mai multe lovituri cu pumnii și picioarele în diferite părți ale corpului, după care au părăsit locuința bărbatlui.

Ulterior la data de 19 ianuarie, cînd concubina victimei s-a întors la domiciliu de la muncă, a depistat bărbatul fără suflare și a alertat poliția. Cadavrul bărbatului a fost îndreptat la Centrul de Medicină Legală, pentru a stabili cu exactitate cauza decesului. Urmare a efectuării autopsiei medico-legale de către experții judiciari a CML, s-a stabilit faptul că în urma loviturilor în deosebi în regiunea abdomenului, bărbatul a decedat.

În cadrul audierilor bănuiţii şi-au recunoscut vinovăţia în totalitate, declarînd cu lux de amănunte circumstanţele în care a avut loc crima. Potrivit lor, conflictul cu victima s-ar fi iscat în urma consumului de băuturi alcoolice și ca urmare și-au adus aminte de unele neînţelegeri anterioare.

Bănuiții au fost reținuți pentru 72 de ore și sînt cercetaţi penal pentru omor, care conform legislației riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 15 pînă la 20 ani sau detenţie pe viaţă.