DIRECTIA GENERALA ASISTENTA SOCIALA SI SANATATE SE REORGANIZEAZA

Direcția generală asistență socială și sănătate se reorganizează în Direcția generală asistență medicală și socială. O hotărîre în acest sens a fost aprobat de Consiliul municipal Chișinău, transmite IPN.

Boris Gîlca, șef-adjunct al Direcției, a declarat că acest proiect a fost condiționat de necesitatea eficientizării capacității administrative și fortificării capacităților organizatorice, cu schimbarea adresei juridice.

Adresa juridică e necesar să fie schimbată pentru că în prezent aceasta este diferită de cea fizică, iar ca urmare de multe ori au loc dificultăți în ceea ce ține de diferite corespondențe și comunicări. Acest fapt îngreunează și tergiversează procesul de activitate a întregului sistem de sănătate și protecție socială. De asemenea, va fi aprobată lista instituțiilor medico-sanitare publice, centrelor de sănătate arondate de proximitatea geografică a asociațiilor medicale teritoriale.

Direcția generală asistență socială și sănătate a fost creată după ce consilierii municipal au decis comasarea Direcției sănătate cu Direcția asistență socială.

Sursa: IPN