CONFLICTUL TRANSNISTREAN NU AR FI UN IMPEDIMENT PENTRU MOLDOVA SĂ ADERE LA UE. JOSEPH BOREL COMPARĂ SITATIA ȚĂRII NOASTRE CU CEA A CIPRULUI

Republica Moldova decide în mod independent ce se întîmplă cu regiunea transnistreană. Ciprul a devenit membru al UE avînd o problemă teritorială. Moldova la fel poate să facă acest lucru. Declarația a fost făcută astăzi de Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, Josep Borell, înainte de Summitul Comunității Politice Europene.

Oficialul a mai adăugat că perspectiva de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană există, iar voința europeană a oamenilor și calea europeană este foarte clară. În continuare, țara noastră trebuie să implementeze mai multe reforme necesare, a spus Josep Borell.

„Trebuie să lucrăm la trei lucruri. Să conectăm mai bine oamenii din această comunitate politică, să stabilizăm continentul nostru și să asigurăm securitatea. Stabilitate, securitate și conectivitate sînt cele trei cuvinte cheie ale acestei reuniuni din perspectiva construirii unui cadru comun de politici pentru UE”, a declarat Josep Borell.

Sursa: Moldpres