CA SA AVETI RUFE MAI ALBE, ADAUGATI BICARBONAT DE SODIU LA SPALAT

Vreți ca lucrurile dumneavoastră să fie din în ce mai curate? Nu trebuie să folosiți cele mai scumpe soluții, pline de chimicale, ci doar să știți anumite trucuri.

V-ați săturat de veșnicele pete galbene de la subraț? Nu trebuie decît să adăugați în mașina de spălat, alături de detergentul dumneavoastră obișnuit, bicarbonat de sodiu și problema e rezolvată.

În cazul în care lucrurile pe care le spălați sînt colorate, nu veți face altceva decît să le păstrați culorile, dar mai ales să intensificați nuanța. Totodată, bicarbonatul reușește să reducă din duritatea apei și astfel nu veți mai fi obligați să folosiți balsam pentru clătit rufele.

Dacă vreți ca rufele să fie din ce mai proaspete, apelați la ajutorul apei de gură, care distruge bacteriile, întrucît conține alcool dezinfectant. Apa de gură se folosește tot împreună cu detergentul. La fel de bun pentru a obține rufe curate este și oțetul.

Pentru a înlătura bacteriile, folosiți împreună cu detergentul și o ceașcă cu oțet, care va ajuta ca rufele să aibă și un parfum mult mai proaspăt și nu veți mai avea nevoie de balsam. Tot oțetul este cel care ajută la albirea cearșafurilor și a rufelor, iar după ce acestea se vor usca, vor putea fi călcate mult mai ușor. Pentru a-și păstra culoarea, adăugați cîteva linguri de oțet în apa de clătire.

Sursa: secretele.com