ALTE 150 MII DOZE DE VACCIN JOHNSON & JOHNSON AU AJUNS LA CHISINAU

Alte 150.000 de doze de vaccin Johnson & Johnson, produs în SUA și livrat prin intermediul platformei COVAX, au ajuns pe 2 august la Chișinău.

Potrivit datelor Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, pînă astăzi în țara noastră au ajuns 301.200 de doze de Johnson & Johnson, din cele 500.000 de doze planificate. Serul urmează să fie distribuit proporțional în toate punctele de vaccinare.

„Observăm o cerere mare a vaccinului Johnson & Johnson în Republica Moldova. Conform datelor, în jur de 59 mii de persoane deja s-au imunizat cu acest vaccin. Astăzi, țara noastră dispune de vaccinuri de diferite tipuri, toate fiind sigure și eficiente”, a menționat secretarul de stat al MSMPS, Tatiana Zatîc.

Vaccinul Johnson & Johnson este produs de compania americană farmaceutică Johnson &Johnson, se administrează intramuscular cu o singură doză și e recomandat persoanelor cu vîrsta de cel puțin 18 ani. În urma studiilor clinice, s-a constatat o eficacitate de 66,3% împotriva tuturor formelor de boală și 100% împotriva spitalizării cauzate de COVID-19. Pînă în prezent, peste 20 de milioane de doze de vaccin Johnson & Johnson au fost administrate în toată lumea.

Sursa: Moldpres