ALEXANDR SLUSARI: GRIUL TRANSPORTAT LA GIURGIULESTI NU ARE NIMIC CU REZERVA DE STAT

Protestele de la Giurgiulești, în apărarea grîului din rezerva de stat, sînt create artificial și coordonare din umbră de către persoane cu interese ascunse. Despre aceasta vicepreședintele Parlamentului, deputatul Platformei DA, Alexandr Slusari, a scris pe pagina sa de Facebook. 

“Grîul transportat în Giurgiulești nu are nimic cu rezerva de stat. Nu am nici un motiv să aranjezi pe acest Trans Oil, întrucît este un monopolist, care în mod ostil preia afacerile fermierilor mici și mijlocii. Lupt cu acest monstru peste 10 ani și l-am sesizat de trei ori la Consiliul Concurenței. Mai mult ca atît, degrabă voi ieși cu inițiativa legislativă ca agroholdinguri să fie lipsite de subvenții. Însă, cert este că Agenția de Rezerve Materiale a eliberat grîu din rezerve altui agent economic și acest grîu a rămas în țară”, a scris Slusari.

Slusari mai spune că unul dintre scopurile acestei campanii este de a denigra Platforma DA.

“Se aplică principiul unui regim autoritar - cine nu este cu noi, este împotriva noastră. Se pronunță doar numele meu, chiar dacă Parlamentul nu are nici o tangență cu gestionarea rezervelor de stat, iar eu nu dețin măcar funcția de vicepreședinte al comisiei agricultură”, spune Slusari.

Sursa: Politics.md