ZODIILE MUTABILE SAU CRUCEA MOBILA DE PE ROATA ZODIACULUI

Zodiile mutabile sînt Gemenii, Fecioara, Săgetătorul și Peștii. Dacă sînteţi născut într-una din aceste zodii, aflaţi de ce se numesc mutabile și de ce formează o cruce pe cercul zodiacului.

Cele 12 zodii de pe crucea zodiacului sînt împărțite în diverse categorii, în funcție de relațiile care se dezvoltă între ele: zodiile mutabile sînt opuse zodiilor fixe și în relații relative cu zodiile cardinale.

Zodiile fixe sînt Taurul, Leul, Scorpionul și Vărsătorul, iar zodiile cardinale sînt Berbecul, Racul, Balanța și Capricornul.

 

Cum sînt caracterizate zodiile mutabile

În această cruce sînt cuprinse Gemenii, Fecioara, Săgetătorul și Peștii, zodii caracterizate prin mutabilitate, adică printr-o gîndire și personalitate deschisă, sociabilă, schimbătoare, influențabilă, dar capabilă să influențeze la rîndul ei.

Acestea sînt așa numitele zodii duble, dintre care Gemenii și Peștii sînt cele mai cunoscute, ele fiind reprezentate prin doi frați și doi pești, adesea orientați către direcții opuse.

Fecioara este în mod corect reprezentată cu un spic de grîu, fiind astfel simbolul a două spirite, uman și vegetal, iar Săgetătorul este reprezentat printr-un arcaș și un cal, avînd și el două spirite, uman și animal.   

 

Ce calități și trăsături speciale au zodiile din Crucea mobilă

Cele patru zodii din această cruce au o mare calitate pe care o împărtășesc toate patru și care apare mult mai rar și mai slab reprezentată la celelalte zodii. Iar această mare calitate a lor este spiritul deschis.

Este adevărat că aceste zodii sînt instabile, oscilante, dezechilibrate și dezorganizate, dar ele sînt cele mai cutezătoare, îndrăznețe, inovatoare, cele mai deschise la diverse experiențe și cele care au puterea să își remodeleze viața atunci cînd alții se resemnează.

Zodiile mutabile sînt instabile, dar sînt foarte agile, descurcărețe, inteligente, nonconformiste și neliniștite. Ele nu au ambiția să facă totul perfect precum zodiile fixe, ele au ambiția să facă totul mai bun, mai frumos, mai interesant pentru că destinul lor este să construiască progresul. 

După: libertatea.ro