ZODII CU INTELIGENTA EMOTIONALA RIDICATA

Unele zodii sînt specialiste în a percepe și identifica emoțiile oamenilor, chiar și în lipsa comunicării verbale. Inteligența lor emoțională le face sensibile la problemele celor din jur și mereu atente la propriile cuvinte și la limbajul trupului. De altfel, inteligenta emoțională este deosebit de importantă atît în relațiile personale, cît și în cele profesionale, putînd face diferența în situațiile delicate sau conflictuale.

 

Racii sînt cunoscuți pentru inteligența lor emoțională, însă aceasta nu funcționează întotdeauna în favoarea lor. Deosebit de empatici, nativii din zodia Rac se încarcă adesea cu problemele celor din jur și își neglijează propriile nevoi, analizînd în mod obsesiv fiecare gest și cuvînt spus, pentru a ajunge la esența problemei. Pentru Raci, a vorbi sau nu contează prea puțin, pentru că sînt capabili să perceapă emoțiile interlocutorului dintr-o simplă privire. Nu este de mirare, așadar, că Racii sînt potriviți pentru meseriile de dascăl, profesor, psiholog sau jurnalist.

 

Peștii, fiind foarte emotivi și sensibili, dezvoltă încă din tinerețe capacitatea de a "simți" oamenii din jur. Nativii din această zodie nu pun pe primul loc logica, atunci cînd interacționează cu o persoană, ci se concentrează pe comportamentul nonverbal. O simplă grimasă și Peștii își dau seama cu precizie ce se întîmplă dincolo de aparențe. Din aceste motive sînt parteneri de viață ideali, care refuză discuțiile inutile și merg întotdeauna la esență. Rar vei vedea un nativ din zodia Pești care se implică în conflicte fără sens, pornite din orgoliu. De cele mai multe ori, înainte de a fi spuse primele vorbe, Peștii înțeleg cu exactitate care este miza și ce ar trebui să facă.

 

Pentru Fecioare nu există persoană misterioasă, ci doar prea puțin timp petrecut studiind-o. Deosebit de abili în a citi gîndurile celor din jur, nativii din Fecioară folosesc fiecare emoție transmisă pentru a-și duce planurile la bun sfîrșit. Nu că le-ar păsa foarte mult, dar a ști ce se petrece în mintea interlocutorului poate fi un avantaj major, în special pe plan profesional. Așa se explică faptul că Fecioarele sînt specialiste în management, afaceriste desăvîrșite, care cunosc la perfecție echipa cu care lucrează și știu cum să inspire angajați pentru... a atinge țintele de profit. Dacă se leagă și o prietenie, cu atît mai bine.

Sursa: observator.ro