ZIUA INDEPENDENŢEI

Timofti, Leancă, Ponta şi Oettinger, depuneri de flori la monumentul lui Ştefan cel Mare

Premierul Iurie Leancă a depus astăzi, 27 August, flori la monumentul domnitorului Ştefan cel Mare şi Sfînt, fiind însoţit de prim-ministrul României, Victor Ponta, şi comisarul European pentru Energie, Guenther Oettinger, care se află, astăzi, la Chişinău, la invitaţia prim-ministrului, cu ocazia Zilei Independenţei Republicii Moldova, transmite MOLDPRES cu referire la Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Guvernului.

La eveniment, de asemenea, au mai participat membri ai Guvernului, deputaţi, reprezentanţi ai corpului diplomatic şi mai mulţi cetăţeni.

În după-amiaza zilei, prim-ministrul Iurie Leancă a depus flori şi la monumentul „Maica Îndurerată” de la Memorialul „Eternitate”, în memoria celor care şi-au dat viaţa pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Republicii Moldova.

Potrivit datelor oficiale, în conflictul armat de la Nistru au participat peste 28 000 de combatanţi, 287 au decedat, 40 au fost daţi dispăruţi, iar alţi 3 500 au fost răniţi.

De asemenea, tot astăzi, şeful statului, Nicolae Timofti, a depus astăzi flori la monumentul domnitorului, precum şi la monumentul „Maica îndurerată” de la Complexul memorial „Eternitate”. De asemenea, preşedintele Timofti a participat la manifestările consacrate aniversării a 22 de ani de la proclamarea independenţei Republicii Moldova, desfăşurate în Piaţa Marii Adunări Naţionale.