ZIUA COMEMORARII VICTIMELOR CATASTROFEI DE LA CERNOBIL VA FI MARCATA PRINTR-O SERIE DE EVENIMENTE

Cu ocazia Zilei comemorării victimelor catastrofei de la Cernobîl, marcată la 26 aprilie, în Republica Moldova vor fi organizate mai multe evenimente.

Potrivit planului manifestărilor consacrate Zilei comemorării victimelor catastrofei de la Cernobîl, pe parcursul lunii curente în instituţiile de învăţămînt din ţară au fost programate întîlniri cu participanţii la lichidarea consecinţelor catastrofei.

În ziua de 26 aprilie, vor avea loc depuneri de flori la Monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfînt din centrul capitalei şi va fi organizat marşul memoriei pe străzile Chişinăului. Persoanele prezente la eveniment vor merge pînă la Complexul memorial al victimelor catastrofei de la Cernobîl, acolo unde se va desfăşura un miting.

Totodată, participanţii la lichidarea consecinţelor catastrofei de la Cernobîl şi familiile celor decedaţi vor primi ajutoare materiale şi umanitare.

Explozia reactorului patru al Centralei atomice de la Cernobîl, Ucraina, a avut loc la 26 aprilie 1986. Peste 3500 de cetăţeni ai Republicii Moldova au participat la lucrările de lichidare a consecinţelor avariei.