ZIUA CEA MAI LUNGA A MOLDOVEI

Va reusi Plahotniuc? Va fi infrint Timofti?

Autor: Mihai CONŢIU

Astăzi este o zi decisivă pentru prezentul şi viitorul RM. Aseară, la emisiunea În Profunzime de la ProTv am văzut doi sceleraţi (oameni mîrşavi, capabili de mari nelegiuiri; n.a.) – „liberalul” Valeriu Munteanu şi „democratul” Sergiu Sîrbu. Ambii au avut prestaţii care mă duceau cu gîndul la cei mai cumpliţi comisari sovietici asasini sau la atotputernicii comandanţi nazişti ai lagărelor de concentrare. Pe lîngă ei, se afla şi liberal-democratul Iurie Ţap, care părea mai curînd un căţelandru rebegit de frig în faţa celor doi călăi. Tineri, dar deja călăi!

Înflăcăraţii ex-comunişti extremişti Petrenco, Iurie Munteanu sau Mark Tkaciuk par domnişoare de pension pe lîngă aceştia. De unde atîta ură şi înverşunare împotriva propriului popor, în ultimă instanţă, măi oameni buni? Păi, în clipele de faţă, Vladimir Plahotniuc este aidoma lui Hitler, temător să nu-şi piardă puterea pe care o are şi să nu rateze Victoria Finală împotriva RM, iar Munteanu, Sîrbu, Ghimpu, Lupu şi alţii sunt pe post de Joseph Goebbels, fostul ministru al Propagandei Publice din Germania nazistă. Ceilalţi, vînduţii din PLDM pot fi comparaţi cu trădătorii colaboraţionişti pro-nazişti din Franţa, de sub comanda mareşalului Philippe Pétain, în perioada 1940-1944.

În furia şi ura faţă de toţi şi de toate a celor doi, din emisiunea de aseară, am simţit disperarea Führerului lor Plahotniuc. Astăzi se dă bătălia finală! Dacă preşedintele Timofti va rezista şi va refuza nominalizarea absolut a oricărei candidaturi venite din partea Cancelariei Führerului Plahotniuc, atunci soarta oligarhului va fi pecetluită, iar RM s-ar putea mîntui de păcate! Astăzi ar putea fi ziua victoriei moldovenilor asupra Mafiei care a capturat acest stat! Dar tot astăzi ar putea fi şi ziua înrobirii definitive a RM! Totul depinde de Timofti!

Oligarhul poate încerca orice – să-i nominalizeze pe Lupu, Candu, Sîrbu sau pe oricare va crede el că pare necompromis sau agreabil maselor de moldoveni manipulaţi. Dacă Timofti ar admite vreo candidatură dintre acestea sau alta din aceeaşi tabără, lui Plahotniuc i se oferă o şansă uriaşă ca să fie viitorul preşedinte al ţării. Pînă atunci va avea timp să cumpere întreg Parlamentul.

Indiferent de candidatura cu care va veni Führerul Plahotniuc, preşedintele Timofti poate invoca suspiciuni de corupţie sau de integritate în ceea ce priveşte modul suspect şi flagrant în care s-a constituit această majoritate parlamentară! Preşedinţia a şi formulat deja aceste sugestii pentru partidele din Parlament. Astfel încît, astăzi, Timofti hotărăşte soarta RM, soarta lui Plahotniuc, dar şi onoarea şi integritatea sa!

Ce va alege? Vom vedea spre seară!