ZINAIDA GRECIANII: ZIUA VICTORIEI NU POATE FI STEARSA DIN INIMILE CETATENILOR MOLDOVEI

Cît de mult nu s-ar fi străduit unii politicieni din Moldova, cetățenii țării noastre niciodată nu vor uita și vor omagia sărbătoarea de 9 Mai, reprezentînd Ziua Victoriei.

Despre acest lucru, pe parcursul Marșului Victoriei a declarat Președintele Partidului Socialiștilor Zinaida Grecianîi, subliniind că Ziua Victoriei nu este o sărbătoare nostalgică, cum gîndesc unii, dar este memoria oamenilor care nu poate fi ștearsă.

“În Moldova se restaurează monumentele celor decedați în anii Marelui Război pentru Apărarea Patriei și se construiesc alte noi. Cetățenii Moldovei, inclusiv tineretul, vin la monumente nu doar pe data de 9 mai sau cu o zi înainte, dar și în alte zile, în zilele fericite pentru familiile lor. De aceea eu sînt sigură că memoria Zilei Europei trăiește în inimile locuitorilor țării și ea nu poate fi ștearsă” a menționat Grecianîi.

Ea a subliniat că astăzi o importanță deosebită o constituie susținerea puținilor veterani care trăiesc în țara noastră.

“Președintele Republicii Moldova Igor Dodon a făcut un gest demn, a înmînat Ordinul Republicii celor 15 veterani. Această distincție nu este doar pentru cei 15 veterani, dar și pentru toți cei care au luptat pentru eliberarea țării noastre și întregului continent European de sub jugul fascist” a menționat ea.

Sursa: socialistii.md