ZINAIDA GRECEANII: ZIUA VICTORIEI ESTE UNA DINTRE CELE MAI SFINTE SARBATORI PENTRU NOI

Pe 9 mai, poporul nostru celebrează Ziua Victoriei – una dintre cele mai sfinte sărbători pentru noi. În Moldova nu există nicio familie care să nu fi suferit în război. Acest război pentru poporul nostru a devenit cu adevărat Marele război pentru Apărarea Patriei. Despre aceasta a scris președintele Partidului Socialiștilor din RM, Zinaida Greceanîi, pe pagina sa de pe rețelele de socializare.

“Anul acesta marcăm 75 de ani de la eliberarea Moldovei de sub ocupația fascistă. Țara noastră a fost cruțată de regimul monstruos. În rîndurile Armatei Roșii victorioase au luptat peste 300 de mii de compatrioți. Iar 20 de nativi din Moldova au primit titlul de Erou al Uniunii Sovietice.

Sîntem un popor victorios. Nu vom permite să fim considerați “învinși”. Nu vom îngădui niciodată rescrierea istoriei noastre glorioase. Nu vom cuteza să fie insultată memoria soldaților noștri și să fie demolate monumentele din perioada de război. 9 Mai pentru poporul nostru va rămîne Ziua Victoriei.

Veteranii de război – cei care au adus pacea și libertatea pe meleagurile noastre – trăiesc încă printre noi. Angajamentul nostru sacru este acela de a-i înconjura cu atenție și grijă și de a educa tînăra generație prin exemplul eroismului acestora.

În această zi, cu lacrimi în ochi ne vom aminti de cei plecați și ne vom bucura că am obținut victoria.

Nimeni nu-i uitat, nimic nu se uită!

Glorie eternă eroilor!”, a scris Zinaida Greceanîi.